Yunanistan Vizesi 2023 Nasıl Alınır?
Yunanistan turistik vizelerinizi alabilmek için Schengen vizeleri kapsamında başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz. Güncel olarak hazırlamanız gereken evraklarla ilgili bizlerden bilgi almanız mümkün olacaktır.
- Sizler de e-posta üzerinden ulaştırılacak olan belgeleri eksiksiz ve hatasız bir şekilde tamamladıktan sonra ofislerimize ulaştırabilirsiniz. Kargo veya kurye aracılığıyla hazırladığınız dosyaları teslim alacak olan ekiplerimiz, sizler için başvuruları gerçekleştirecektir.
- İşte tüm bu hususlarda gerekli bilgileri elde etmenizin nasıl mümkün olacağını merak ediyorsanız, bizleri arayabilirsiniz. Yunanistan Konsolosluğu tarafından başvuru evraklarını ve talep edilen içerikleri sizlerle güncel olarak paylaşmaya devam ediyoruz.
Yunanistan Turistik Vize Evrakları 2023
- Başvurularınızın doğru ve orijinal olduğundan emin olmalısınız. Pasaportlarınızın seyahat bitimi itibariyle 3 ay daha geçerli olması gerekmektedir. 10 yıldan eski ise ve yan yana 2 adet boş sayfası bulunmuyorsa, pasaportlarınızla ilgili yenileme işlemlerini yapmanız talep edilebilir. Ek belge süreçlerinin başlatılması ya da vize reddi yanıtının verilmesi sizleri maddi ve manevi olarak birtakım kayıplara uğratabilmektedir. Bu nedenle başvurularınızı gerçekleştirmeden önce Vize Ofisi merkezlerimizden bu içeriklere ulaşabilirsiniz.
- Fotoğraflarınızın belirlenen ölçülerde ve 2 adet olması gerekmektedir. Beyaz arka fon üzerine çekilmiş olması gereken fotoğrafınızın 6 aydan daha eski tarihli olmamasına dikkat edilmelidir. Geçmişte aldığınız Schengen vizeleri kapsamında kullanılmamış olan resimlerinizle işlemlerinizi başlatmanıza olanak verilecektir.
- Kira sözleşmelerinin ya da tapu gibi belgelerin ek gelir olarak sunulmasına ihtiyaç duyulacaktır.
- Kimlik fotokopilerinin ön ve arka yüzleri ile tam tekmil nüfus kayıt örneğinin orijinal olarak ilave edilmesi gerekmektedir.
- Eğer Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değilseniz, ülkede çalışma ya da ikamet etme izninizi gösterir evrakların fotokopisini ilave etmenize ihtiyaç duyulacaktır.
- Schengen vizeleri kapsamında başvurularınızı gerçekleştirmeniz için talep dilekçesi ile başvuru formunu tam ve eksiksiz doldurmanız, ıslak imzalı olarak sunmanız gerekecektir.
- Başvuru sahiplerinin 18 yaşından daha küçük olmaları halinde yasal velisinin imzası bulunacaktır.
- Aynı zamanda bu kişilerin muvafakatname belgesini dosyalarında bulundurmaları gerekmektedir.
- Seyahatlerin bitiminde ülkeye geri dönüş yapılacağını ispat eden rezervasyonların ilave edilmesine ihtiyaç duyulmaktadır.
- Kişilerin maddi durumlarını gösterir belgeleri güncel olarak sunmaları istenecektir.
- Seyahat sağlık sigortası ve vize ücreti ödemelerinde herhangi bir aksaklığa, gecikmeye ve hataya yer verilmemesi gerektiğinin altını çiziyoruz.
- Başvuru yapan kişilerin mesleklerine göre ek belgelerin talep edilebileceğini unutmamalısınız.
- Şirket çalışanı, şirket sahibi, devlet memuru, çiftçi ya da serbest meslek sahibi olarak yapacağınız başvurularda maddi gelirlerinizi gösterir evraklarla birlikte birtakım ek belgelere ihtiyaç duyulacaktır.
Sizleri bu hususlarda bilgilendirecek olan ekiplerimiz sayesinde adımlarınızı daha kaliteli ve güvenilir bir biçimde atabileceksiniz. Eğer öğrenci veya ev hanımı olarak başvuru yapıyorsanız ve geliriniz yok ise bu durumda sponsorluk belgelerinin hazırlanması gerektiğini unutmamalısınız.
- İşte tüm bu detaylarda sizleri rahatlatacak olan sonuçlarla karşılaşmanız için harekete geçiyoruz. İkamet ettiğini şehirlere göre değişmekte olan başvuru merkezleri üzerinden evraklarınızın sunulmasını sağlayabilirsiniz.
- Schengen vizeleri kapsamında son 5 yıl içerisinde olumlu sonuçlanan vize başvurularınız varsa ve parmak izi ibrazında bulunmuşsanız, şahsen başvuru yapmanıza gerek kalmayacaktır.
- Vize uzmanlarımızı aramanız neticesinde randevuların hızla oluşturulabileceğinin altını çiziyoruz. Bilgilendirme amaçlı gönderilecek olan mailleri konsolosluklardan teyit etmenizin ardından eksik ve hata olmadan adımlarınızı atabilirsiniz.
- En ufak bir ihmalin dahi vize reddine neden olması, ödemelerinizi tekrar yapmanız anlamına gelecektir. Bu tür durumlara maruz kalmamak için profesyonel hizmetleri sunacak olan ekiplerimizle iletişime geçebilirsiniz. Başvurularınızın neticelenmesinin ardından pasaportlarınız adreslerinize teslim edilecektir.
Yunanistan Kapı Vize İşlemleri
İçerisinde bulunduğunuz mevcut durumlara göre değişiklik gösterebilen Schengen vizesi evrakları ile başvuru yaparak kısa süreli vizelerinizi veya bunun dışında prosedürlerle Yunanistan Kapı vizesi sahibi olabilirsiniz. Telefon veya mail üzerinden sizleri bilgilendirecek olan ekiplerimiz aracılığıyla adımlarınızı atabileceksiniz.
- Sizler de güncel bir şekilde hazırlayacağınız evraklar sayesinde hızla harekete geçmiş olacaksınız. Yunanistan Kapı vizesi ile hangi haklara sahip olacağınızın yanıtını alabilecek ve bireysel ya da kurumsal hizmetlerden hemen faydalanabileceksiniz.
- Ücretsiz bir şekilde mail ya da telefonlar üzerinden bilgilendirmeleri gerçekleştirecek olan ekiplerimizle iletişime geçebilirsiniz. Bu sayede sizleri mağdur etmeyecek süreçlerde harekete geçerek, tam zamanında seyahatlerinizi gerçekleştirebilmeniz için yardımcı olacak ekiplerimizden faydalanabileceksiniz.
- Schengen vizeleri kapsamında kısa süreli veya bu kapsam dışında yer alan Yunanistan Kapı vizesi prosedürleri ile belirli alanlarda haklara sahip olabilirsiniz. Sizler de toplamda 6 adada geçerli olan bu vizeyi kapıda pasaportlarınıza işletebilirsiniz. Türkiye’de hizmetlerini sürdürmekte olan Vize Ofisi merkezlerimiz aracılığıyla başvurularınızı gerçekleştirebilir ve ön koşulları tamamlayabilirsiniz.
- Biyometrik veri ibrazı yapılmadan alınan vize türü olduğu için, şahsen başvuru yapmanıza gerek kalmayacaktır. Kargo aracılığıyla evraklarınızı bizlere ulaştırmanızın ardından bu sürecin başlatılacağına dikkat çekiyoruz.
- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak ya da Rusya, Ukrayna veya Beyaz Rusya gibi ülkelere ait vatandaşlığınızın olduğunu ispat etmeniz halinde bu başvuruları gerçekleştirebilirsiniz. En fazla 15 gün gibi bir süre konaklama hakkını elde edebilirsiniz.
Yunanistan Kapı Vizesi Evrakları 2023
- Mesleki durumlarınıza veya başvuru esnasında sahip olduğunuz mevcut durumlara bakılmaksızın, ortak evrakları hazırlayarak işlemlerinizi gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Bu yönüyle Schengen vizelerinden ayrılan Yunanistan Kapı Vizesi evrakları 2023 listesine ulaşabilmek için bizleri ziyaret edebilirsiniz.
- Pasaportlarınızın seyahat bitimi itibariyle 3 ay daha geçerli olmasına özen gösterilmektedir.
- Banka hesap dökümlerini son 3 ayı içerecek biçimde güncel olarak sunmanız istenecektir.
- Diğer yandan fotoğraflarınızın ölçülerinin uygun olmasına önem verilecektir.
- Feribot seyahatlerinizde biletlerinizi önceden almış olmanız gerekmektedir.
- Kalacağınız yere ilişkin rezervasyon bilgilerinin tam olarak aktarılması gerekecektir.
- Başvuru formunu eksiksiz ve hatasız bir şekilde doldurabilmek için Vize Ofisi danışmanlarımızdan yardım almanızı tavsiye ediyoruz.
- Kimlik fotokopisini ilave etmeniz ve istenen özellikleri yerine getirmeniz gerekmektedir.
Bu prosedürlere uygun bir şekilde hareket ettiğinizde, başvurularınızın büyük oranda olumlu sonuçlanacağını aktarabiliriz. Pasaportlarınızın son 10 yıllık süreçte elde edilmiş olması gerekmektedir. Yırtık ya da eksik sayfaların olması halinde, işlemleriniz olumlu bir biçimde devam etmeyecektir. Bu nedenle pasaportlarınızda bulunması gereken özelliklere azami özen göstermeniz gerekecektir.
- Tek ya da çift girişli başvuruları yapabileceğiniz bu vize türünün multi giriş seçeneği bulunmamaktadır. Bu nedenle kalma sürelerinizin bitmesi halinde yeniden başvuru yapmalı ve buna göre seyahatlerinizin öncesinde adım atmayı ihmal etmemelisiniz.
- 15 günlük kalış sürenizi uzatmak istediğinizde başvuru yapacağınız yetkili merci konsolosluklar olacaktır. Birden fazla adayı ziyaret etmek istediğinizde, bu planlarınızı net ve eksiksiz olarak sunmanız gerekmektedir.
- Başvurularınızı uygun koşullarda gerçekleştirmeniz halinde yaklaşık 4 ile 6 iş günü içerisinde sonuçları almanıza olanak verilmektedir.
- Sizler de seyahat tarihlerinize yaklaşık 10 gün kala başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz. Bu sayede süreçlerin aksamaması seyahatlerinizi ertelememeniz anlamına gelecektir.
- Vize Ofisi merkezlerimiz sayesinde hem Yunanistan seyahatleriniz için Schengen vizelerini öğrenebilir, hem de farklı prosedürleri taşıyan kapı vizesi ile ilgili tüm sorularınızı paylaşabilirsiniz.
- Bu sayede vize ücretlerinden, vize reddi nedenlerine kadar pek çok konuda deneyime sahip olabileceksiniz. Sizler de tüm bilgilerin birbiriyle uyumlu olması gerektiğini unutmamalısınız.
Yunanistan Ticari Vize İşlemleri
Vize Ofisi temsilcilerimizle iletişime geçmenizin neticesinde, mevcut koşullarınıza uygun prosedürleri tamamlayabilir ve Yunanistan Ticari vize başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz. Sizler de e-posta adreslerinize gönderilecek olan güncel listeleri hazırlayarak ofislerimize gönderebilirsiniz.
- Bu sayede Schengen vizeleri kapsamında gerçekleştirilecek olan başvurulardan faydalanabilirsiniz. Resmi pasaporta sahip olan kişiler Schengen ülkeleri ile ilgili vize muafiyetlerini 90 güne kadar kazanmaktadır.
- Ancak bu sürelerin üzerinde seyahatlerin gerçekleşmesi halinde veya bordo pasaporta sahip olmanız durumunda vize başvurularını yapmanız gerekmektedir.
- Seyahatlerinize 15 gün kalana dek gerçekleştirmeniz gereken bu başvuruları en erken 90 günlük süreçte yapabilirsiniz. Toplamda 180 gün içerisinde 90 günü aşmadan ticari vize başvurularınızı hak etmenizin ardından çeşitli organizasyon veya fuarlara dahil olabilirsiniz.
Yunanistan Ticari Vize Evrakları 2023
- Pasaportlarınızın Schengen vizeleri kapsamında geçerliliğinin devam etmesine özen gösterilecektir. Seyahat bitiş tarihiniz itibariyle 3 ay daha geçerliliğini koruması halinde işlemleriniz başlatılacaktır. Eğer 10 yıldan eski ise ya da 2 adet boş sayfası yok ise bu durumda başvurularınızı yeniden yapmanız istenecektir. Konsolosluğun ek belge talep etmesi, seyahatlerinizi geciktirebilir. Bu nedenle profesyonel destekleri alabileceğiniz Vize Ofisi merkezlerimizle birlikte hareket etmeye özen göstermelisiniz.
- 2 adet güncel fotoğrafı sunmanız istenecektir. Beyaz fon üzerine çekilmiş olması ve 6 aya kadar süreçte elde edilmesi gerekmektedir. Yüzünüzün net görülmesi ve herhangi bir aksesuarın bulunmaması gerekecektir.
- Kimlik fotokopisini ön ve arka yüzünü gösterecek biçimde çektirmeniz gerekmektedir.
- Aile ve adres bilgilerini içeren, güncel tam tekmil nüfus kayıt örneğini sunmanız istenecektir.
- Ticari faaliyetlere katılabileceğinizi gösterir davetiyelerin Yunanistan’da hizmet veren şirketlerden mail ya da faks yoluyla ulaştırılması gerekmektedir.
- Davetiyelerin içerikleri konsoloslukların talep edeceği şekilde olmalıdır. Formatları ve içerikleri ile ilgili örnekleri inceleyebilmek için bizlerle iletişime geçebilirsiniz. Bununla birlikte davetiyelerinizin içerisinde katılacağınız sergi ya da fuarlara ilişkin belgelerin ibrazı gerekmektedir.
- Şirketlerin hazırlaması gereken evrakların tarihli ve imzalı olmasına gerek duyulacaktır.
- Hem şirket adına, hem de bireysel olarak güncel hesap dökümlerinin eklenmesi gerekmektedir.
- Kişilerin maaş bordrolarının ilave edilmesi gerekecektir.
- Türkiye Cumhuriyeti’nde en az 6 ay daha geçerli olan ikamet izni fotokopisini sunan kişilerin başvuruları kabul görecektir.
- Şirketlerin faaliyet belgeleri, ticaret sicil gazetesi ve vergi levhası gibi evraklarına güncel ve orijinal olarak yer vermeleri istenmektedir. Asılları ve fotokopileri ile başvurularınızı gerçekleştirmeniz halinde süreçler hızla tamamlanabilecektir.
- Şirket çalışanları SGK işe giriş bildirgeleri ile 4a dökümlerini sunmalıdır.
- Şirket sahipleri ise 4b dökümlerini detaylı olarak sunacaklardır.
Başvurularınızı ikamet ettiğiniz şehirlerde görevli olan konsolosluklara ya da büyükelçiliğe sunmanız gerekmektedir. İstanbul, Edirne ve İzmir Konsolosluğu ile Ankara Büyükelçiliği bu konularda sizlere destek olacaktır. İkamet ettiğiniz ili kapsayan hizmet bölgeleri ile daima işlemlerinizi sürdüren bu kurumlara başvurularınızın ofislerimiz aracılığıyla gerçekleştirileceğinin altını çiziyoruz.
- Evraklarınızın tarihleri ve içerikleri bakımından uyumlu olması halinde herhangi bir problemi yaşamayacağınızı belirtmekteyiz. Sizler de ilk gidilecek olan ülkeye yönelik ticari vize başvurularınızı gerçekleştirdikten sonra 180 gün içerisinde 90 günü aşmadan diğer Schengen ülkelerine geçiş yapacağınıza dair bildirimleri başvuru esnasında belirtebilirsiniz.
- 3 ile 15 iş günü arasında sonuçların açıklanması sayesinde seyahatlerinizi gerçekleştirebileceksiniz. Bu sürelerin uzamaması için doğru içeriklerle başvuru yapmalısınız. Vize Ofisi danışmanlarımız, çıkış süresini uzatabilecek tüm faktörleri sizlerle paylaşacaktır. Talep edilebilecek ek belgeler hususunda ve tüm detaylarda bizlerden destek alabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımızın yönlendirmesi sayesinde sonuçları kısa sürede elde edebileceksiniz.
Yunanistan Ziyaretçi Vizesi
Schengen Bölgesinde yaşayan aile üyelerini, arkadaşlarını veya akrabalarını ziyaret etmek isteyen Türkiye vatandaşları Schengen vize rejimine tabiidir.
Yunanistan’da bulunan aile bireyinizi ya da arkadaşınızı ziyaret etmek istiyorsanız ziyaret vizesi almanız gerekmektedir.
- Ailenizi, arkadaşlarınızı veya akrabalarınızı ziyaret etmek amacıyla Schengen Vizesi için gerekli belgeler aşağıdaki gibidir:
- Schengen vize başvuru formu. Gerekli tüm kısımlar doldurulmuş olmalıdır.
- İki adet biyometrik fotoğraf.
- Geçerli pasaport. En az iki boş sayfası ve Schengen’den ayrılmayı planladığınız tarihten itibaren üç ay daha geçerliliği olmalıdır.
- Davet mektubu. Pasaportlarının bir kopyası da eklenmiş, Yunanistan’da yaşayan akraba / arkadaş tarafından gönderilmelidir. Arkadaşın / akrabanın Schengen ülkesi vatandaşı olmaması halinde oturma izninin kopyası da istenecektir.
- Gidiş-dönüş rezervasyonu veya seyahat güzergahı. Bu belge, Schengen bölgesine giriş ve çıkışları belirten tarihleri ve uçuş numaralarını içermelidir. Bu konuda ziyaret vizesidanışmanlık firmalarından yardım alabilirsiniz.
- Seyahat Sağlık Sigortası. Sağlık sigortanızın acil tıbbi tedaviyi, ölüm durumunda ülkenize geri dönüş de dahil olmak üzere, en az 30.000 € tutarı kapsadığını belirten bir onay mektubu.
- Seyahat güzergahı. Seyahatinizin ayrıntılı bir açıklaması, seyahat amacı, orada geçireceğiniz zaman ve tüm kişisel verileriniz.
- Finansal kanıtlar. Schengen Bölgesinde kaldığınız süre boyunca kendinizi finansal olarak desteklemek için yeterli paranızın olduğunu kanıtlamanız gerekecektir.
Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi İçin Finansal Belgeler
- En ay üç aylık banka hesap özetleri.
- Sponsorluk mektubu. Schengen bölgesindeki tüm masraflarınızı ödemeyi taahhüt eden aile bireyiniz veya arkadaşınız tarafından yazılmış bir dilekçedir. Bu mektubun geçerli olabilmesi için, bunun için imkanlara sahip olduklarını kanıtlamak üzere banka beyannamelerini de sunmaları gerekir.
- Her ikisinin bir kombinasyonunu da verebilirsiniz.
Diğer Gerekli Belgeler
- Konaklama belgesi. Bu aşağıdakilerden herhangi biri olabilir:
- Aile üyenizin, akrabanızın veya sizi davet eden arkadaşınızın ev / daire bilgisi.
- Otel / hostel rezervasyonu. Tesisin adı, tam adresi ve telefon ve e-posta gibi diğer iletişim bilgileri. Ayrıca orada kalacağınız tarihleri de içermelidir.
- Kira sözleşmesi. Eğer kalacağınız ülkede bir oda / daire / ev kiraladıysanız.
- Aile ilişkisinin kanıtı (akrabalar için).
Yunanistan Eğitim Vizesi
Avrupa Birliği vatandaşlarının Yunanistan’da eğitim almak için vizeye ihtiyaçları yoktur. Ancak, Türkiye’den gidecekseniz öğrenci vizesi almanız gerekir.
- Vize alabilmek için öncelikle Yunanistan’daki seçtiğiniz üniversiteden, Yunanistan Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmış resmi bir kabul mektubuna ihtiyacınız vardır.
- Yunanistan topraklarına girecek olan bir Türk vatandaşı, uluslararası sözleşmeler tarafından tanınan bir pasaport veya başka bir seyahat belgesine sahip olmalıdır.
- Öğrenci vizesi, esas olarak kamu politikası ve ulusal güvenlik ile halk sağlığının korunması ile ilgili nedenleri göz önünde bulundurarak başvuru sahibinin ikamet yerinin konsolosluk makamı tarafından verilir. 90 günden az kalınacak olması halinde Schengen vizesi; 90 günün üstünde ikamet söz konusuysa ulusal vize verilir.
- Ulusal vizeler, oturma iznine ilişkin yasal düzenlemeler temelinde düzenlenir ve bunların süresi ikametgah süresine eşittir.
- Vizeye tabi olmayan ülkelere ait pasaportları bulunan Türk vatandaşları, ilk giriş tarihinden itibaren altı ay içinde üç aya kadar Yunan topraklarında kalabilirler.
- Türk vatandaşlarının Yunan topraklarına giriş, ikamet ve sosyal entegrasyonuna ilişkin gerekli tüm mevzuatlar Dışişleri Bakanlığı’nın web sayfalarında bulunabilir.
- Not: Yunanistan’da kalınacak süre boyunca eğitim vizesi olan kişilerin acil tıbbi yardım veya diğer ihtiyaçlar için uygun sigorta kapsamına sahip olmaları gerekir.
Yunanistan Schengen Anlaşması
Yunanistan, Avrupa Birliği’nin bir üye devletidir ve Schengen Anlaşmasını onaylamıştır. AB içinde seyahat eden vatandaşlar sadece pasaportlarını göstererek Yunanistan’a giriş yapabilirler. Bununla birlikte, döviz bozdurma, satın alma vb. gibi diğer işlemler için de pasaport gereklidir.
- Schengen Anlaşmasının üye devletleri vatandaşları için vize gerekmemektedir. Yunanistan, ortak iç araziler üzerindeki, hava ve deniz sınırlarındaki kontrolleri kaldıran ve Üye Devlet vatandaşlarının üç (3) aya kadar kısa bir süre için vizesiz dolaşmasına izin veren Schengen Anlaşması hükümlerini takip eder. Ancak, havayolları ve diğer yollar ile ulaşım için geçerli bir pasaport ve / veya oturum kartı gereklidir.
- Schengen Anlaşmasının Üye Devletleri olmayan ülkelerin çoğunun vatandaşları için Yunanistan ve Avrupa Birliği’ne giriş için vize alınması gerekmektedir. Türkiye’nin de içinde bulunduğu bu ülkelerin ziyaretçileri Yunan Büyükelçilikleri veya Konsolosluklarından ve hatta seyahat acentelerinden daha fazla bilgi edinebilirler.
- Kısa süreli Yunanistan eğitimi için de öğrenci vizesi almadan Schengen vizesi ile eğitiminizi tamamlayabilirsiniz.
Kültürel-Sportif-Konferans Vizesi
Yunanistan için kültürel-sportif-konferans vizesi kategorisine başvuran adayın aşağıda belirtilen belgeleri sunması gerekmektedir.
Eksik vize başvurusu vizenin reddine yol açacaktır. Başvuran kişiler, planlanan seyahat tarihleri (90) gün içinde ise vize için başvurabilirler. Doksan 90 günden daha fazla var ise vize için başvuramazsınız.
- Schengen vize başvuru formu: tamamen doldurulmuş, tarih atılmış ve imzalanmış.
- Pasaport: Schengen bölgesinden çıkış tarihinden itibaren en az 3 ay geçerli olmalıdır. En az 2 boş vize sayfası bulunmalıdır.
- Geçerli ve önceki pasaportların tüm dolu sayfalarının fotokopisi (vize, pul veya her türlü bilgiyi içeren).
- Devlet tarafından verilen T.C. nüfus cüzdanının fotokopisi.
- Uluslararası standartlara uygun olarak (tüm yüzü gösteren), başvuru beyaz arka plana sahip renkli iki (2) adet biyometrik fotoğrafı.
- Seyahat sağlık sigortası belgesi. Acil tıbbi yardım ve / veya acil hastanede tedavi, tıbbi nedenlerden dolayı ülkeye geri dönüş veya ölüm gibi olası herhangi bir tıbbi masrafın Schengen bölgesi kapsamını, vize başvurucusunun kaldığı süre boyunca belirtmelidir. Asgari teminat, sigorta şirketi tarafından imzalanmış ve kaşelenmiş şekilde 30.000 € (orijinal) olmalıdır.
- Seyahatin Kanıtı.
- Uçuş / seyahat rezervasyonları veya planlanan ulaşım şekline dair diğer kanıtlar.
- Profesyonel destekleyici belgeler.
- İşveren tarafından dilekçe: Başvuru sahibinin işe alım tarihini, maaşını ve çalışanın yolculuğundan sonra Türkiye’de işine geri döneceğini belirten bir mektup.
- SGK hizmet dökümü.
- Şirketin imza sirküleri.
- Şirketin en son vergi levhası kopyası.
- Son 3 aylık maaş bordrosu.
- Finansal destekleyici belgeler.
- Emekli kişiler için emeklilik belgesi.
- Banka tarafından imzalanmış ve kaşelenmiş son 3 ayın (orijinal) kişisel banka hesap özetleri.
- Türkiye’de veya Avrupa’da bulunan gayrimenkul tapuları.
- Aile ilişkilerinin varlığının kanıtı.
Ayrıca kültürel etkinlikler veya konferanslar için:
- Etkinliğin organizatörünün veya kültürel hizmet sağlayıcısı tarafından yapılan sözleşmenin veya / yaratıcı bir çalışmaya davetin davetiyesi (Orijinal).
Spor etkinlikleri için:
- Spor kulübünden / spor federasyonundan veya spor etkinliğine katılımı onaylayan akreditasyondan davet (Orijinal).
- Gönderen spor kulübünden veya spor federasyonundan sertifika da sunulmalıdır.
Buna ek olarak, kültürel-sportif-konferans vizesi başvuru sahiplerinin seyahat tarihinden en az on beş (15) iş günü önce vizeye başvurmaları gerekmektedir.
Acil bir sorun olması halinde, başvuru sahibinin bu aciliyeti açıklayan kişisel bir mektup yazması ve kanıt belgesi sunması gerekmektedir. Aksi takdirde, seyahat tarihinin onbeş (15) iş gününden daha yakın olduğu vize başvuruları kabul edilmemektedir.
AB/Yunan Vatandaşı Aile Bireyleri Kabul Şartları
Yunanistan Göç Kanunu (4251/2014 sayılı Kanun), bir Yunan vatandaşının aile üyesi olan Türk vatandaşlarına oturma izni imkânı sunmaktadır. Bu kişiler aile bireyleri ile birlikte Yunanistan’da kalmaları koşuluyla daimi ikamet izni alabilirler.
Bu tür bir oturma iznine başvurmak için, başvuru sahibinin Yunanistan’da yasal olarak kalıyor olması gerekmektedir. Bu da öncelikle bir Schengen vizesiile veya kalıcı veya geçici oturma izni ile ülkeye girmiş olması anlamına gelir.
AB/Yunan Vatandaşı Aile Bireyleri Kabul Şartları
Yunan vatandaşı bir kişinin eşi veya çocukları şu şekilde kabul edilir:
- Eşi
- Uyruklarına bakılmaksızın, Yunan vatandaşının eşinin ebeveynleri
- Eşinin 21 yaşın altındaki çocukları veya yaşından bağımsız olarak bağımlı çocukları
- Milliyetine bakılmaksızın, bağımlı olması veya ciddi hastalıkların kendisini bağımlı kılması durumunda, Yunan ailesinin diğer bir üyesi.
Yunan vatandaşının aile bireyi için oturma izni başvurusu, yabancıların ikamet yerinin bulunduğu yerde, ülkeye giriş tarihinden itibaren üç (3) ay içinde yapılmalıdır. Aksi takdirde elli (50) Euro para cezası ödenmesi gerekir.
- Oturma iznini alabilmek için, Yunan vatandaşının eşinin, Merkezi Olmayan Yetkili İdare‘ye pasaportunun onaylı bir kopyasını, ilgili vize veya geçici veya daimi oturma izni, evlilik belgesi, Yunan vatandaşının kimliği ve Türk vatandaşının sağlık sigortasının kopyasını vermesi gerekir.
- Oturma izni beş (5) yıl süreyle verilir ve süresinin dolması üzerine Türk vatandaşı, evlilik hala geçerliyse on (10) yıllık ikamet kartı verilmesini talep edebilir.
- 10 yıllık oturma izni talep edilebilmesi için kişinin Yunanistan’da 12 aylık süre içinde 6 aydan daha fazla kalıyor olması gerekmektedir. Bu şartlar yerine getirilmezse, oturma izni beş (5) yıl süre ile yenilenir.
- Yunan vatandaşının diğer aile üyeleri, ayrıca bağımlılık önkoşulunun gerekli olması halinde, Yunan vatandaşıyla ilişkisini resmi olarak belgelemelidir. Ayrıca Yunanistan’daki yasal ikametlerini kanıtlayan belgelerin yanı sıra Yunan vatandaşına maddi bağımlılığını kanıtlayan diğer belgeleri de sunmalıdır.
Yunan Vatandaşı Eşi ve/veya Çocukları İçin Bağımsız Oturma Hakkı
Yasaya uygun olarak, bazı durumlarda yabancı kişiye ikamet hakkı, yani Yunan vatandaşının ikametgahından bağımsız olarak oturma hakkı verildiğini belirtmek gerekir. Böyle bir durumda:
- Yunan vatandaşı ölürse ve ailesinin üyeleri ölümünden önce en az bir (1) yıl boyunca Yunanistan’da aile üyeleri olarak ikamet etmişse,
- Boşanma olması kaydıyla, evlilik boşanma süreci başlayana en az üç yıl sürmüşse, boşanmadan önce en az 1 yıl Yunanistan’da ikamet edilmişse; ikamet süresine bakılmaksızın, velayet Türk vatandaşına verilmişse; velayet Yunan vatandaşına verilmişse ve diğer tarafın çocuğu Yunanistan’da görmesi kararlaştırılmışsa
- Aile üyesi aile içi şiddete maruz kalmışsa Yunan vatandaşına bakılmaksızın kişinin oturma hakkını güvence altına almak için kişisel oturma izninin süresi beş (5) yıl için yenilenir.
Yunanistan Şoförler Vizesi
Eğer mesleğiniz şoförlükse ya da mal alım satımı yapan bir firmanın sahibiyseniz ve bünyenizde şoförler çalışıyorsa, Yunanistan şoförler vizesi alınması gerekmektedir.
Bu vize tipi ile ticari faaliyetler kesintisiz bir şekilde yürütülebilir. Aynı zamanda araç ve taşınan malla birlikte Yunanistan sınırına hiçbir sorun yaşamadan girilebilir. Sürücü vizesi alma şartları Schengen vizesi almaya çok benzese de ufak tefek farklılıklar söz konusudur.
Yunanistan sürücü vizesi için başvurmanız gereken belgeler aşağıda listelenmiştir. Başvurunuzdan önce ilgili belgelerin eksiksiz ve güncel olması (son üç ay içinde alınmış olması) çok önemlidir. Hem orijinal hem de birer kopyaları başvuru sırasında teslim edilmelidir.
- Schengen Vize Başvuru Formu (Türkçe – Yunanca / İngilizce dillerinde doldurulabilir)
- Pasaport (en az iki boş sayfa bulunmalı, seyahatin bitiminden itibaren en az 90 gün da geçerli olmalıdır)
- Pasaportunuzun işlenmiş sayfalarının fotokopileri
- C. nüfus cüzdanı fotokopisi
- Vize başvuru kıstaslarına uygun, beyaz arka fonlu, 2 adet biyometrik fotoğraf
- Schengen ülkelerine seyahat süresini kapsayan ve minimum 30.000 EUR teminat garantili sağlık sigortası poliçesinin aslı.
- Seyahat edilecek olan araba, otobüs, tır veya kamyonla ilgili belgeler (lisans, sigorta, araç sözleşmesi, vb.)
- Ulusal ve uluslararası geçerliliği olan ehliyet
- Sabıka kaydı (Sabıka kaydının bulunması halinde, ilgili mahkeme kararı)
Kamyon Sürücüleri İçin Gerekli Sürücü Vizesi Belgeleri
- C2 Sertifikası
- Şirket sürücülerinin listesi
- Şirket teminat mektubu ve varsa UND (Uluslararası Taşıyıcılar Birliği) tarafından verilen teminat mektubu
- Avrupa Birliği üye devletleri arasında bulunan bir ülkedeki bir şirketten davet mektubu veya iş ortaklığı belgesi
Otobüs Sürücüleri İçin Gerekli Sürücü Vizesi Belgeleri
- B1 / B2 Yetkilendirme Sertifikası
- Yolcu Adı Listesi
- Tur Programı
- Otel Rezervasyonu (Rezervasyon tarihi vize talep tarihi ile eşleşmelidir. Ayrıca sürücü vizesibaşvuru sahibinin adı rezervasyonda görünmelidir.)
Çalışanlar İçin Gerekli Sürücü Vizesi Belgeleri
Son 3 aylık bordro, iş ilanı, 4A SGK Hizmet bildirimi (e-Devlet üzerinden QR ile barkodlu olarak alınabilir. Veya SGK’dan imzalanmış ve mühürlenmiş olarak alınmalıdır)
- İşe yeni başladıysanız, önceki işyerine ait bordro.
- Ticaret Odası, vergi levhası, imza sirküleri, faaliyet belgesi, işyerinin ticaret sicili. (son 6 aya ait belge alınmalıdır)
- Giderler şirket tarafından karşılanacaksa, şirketin dilekçesi ve mührü ile ıslak imzalı banka hesabı tablosu da sürücü vizesi başvurusu için teslim edilmelidir.
Yunanistan Gemiciler Vizesi
bir gemi mürettebatının üyesi olmak için gemiye dahil olmak üzere Yunanistan’a seyahat edenler için geçerlidir. Eksik, belirsiz veya imzasız başvurular kabul edilmemektedir.
Ziyaret iki veya daha fazla Schengen ülkesini içeriyorsa, vizeyi vermekle sorumlu Büyükelçilik şöyle olacaktır:
- Yolcunun en uzun süre kalacağı ülkenin büyükelçiliği.
- Farklı Schengen ülkelerinde kalınacaksa Schengen bölgesine ilk girişte seyahat edilecek ülkenin büyükelçiliği.
Hangi Durumlarda Yunanistan Gemiciler Alınabilir?
Herhangi bir gecikme durumundan kaçınmak için seyahatinizi önceden planlamanız önerilir. Vizeye tabi yabancıların gemiciler vizesi başvuruları aşağıdaki durumlarda incelenir:
- Aşağıdaki belgeler doğrudan yetkili konsolosluğa gönderilir:
Yetkili liman otoritesi tarafından bir nakliye acentesi iznine sahip nakliye şirketinin veya usulüne uygun olarak yetkilendirilmiş bir nakliye acentesinin başvurusu. Başvuru denizcinin aşağıdakiler dahil tüm ayrıntılarını gösterir:
- Denizcinin kimliği (Adı, Soyadı, Uyruğu, Doğum tarihi, Pasaport numarası, Sırası / Derecesi),
- Başvuranın Schengen / Yunan topraklarına giriş tarihi,
- Vizenin verileceği ülkenin nakliye acentesinin detayları,
- Geminin adı, kayıt numarası, geminin yelken açtığı bayrak ve IMO numarası (varsa).
- Geminin denizcinin varacağı limana varışının planlanan tarihi,
- Geminin kalkış tarihi
1599/1986 sayılı Kanun uyarınca, denizcinin davet üzerine gideceği teyit edilmelidir. Nakliye şirketi veya temsilcisi veya usulüne uygun olarak yetkilendirilmiş bir nakliye acentesi tarafından belgeler imzalanmalıdır. Resmi beyan kalış masrafları ve gerekirse denizcinin ülkesine geri gönderme masrafları için sorumlulukları aldıklarını göstermelidir.
- Denizci, konsolosluğa gemiciler vizesiiçin aşağıdaki belgeleri sunar:
- Gemici vizesi başvuru formunun usulüne uygun şekilde doldurulmuş ve imzalı kopyası
- Son 6 ay içinde çekilmiş 40 mm x 60 mm boyutlarında renkli bir vesikalık fotoğraf
- Türk vatandaşlarının tanınan geçerli bir pasaporta sahip olması. Pasaportun planlanan ayrılış tarihinden sonra üç ay daha geçerliliği olması ve en az iki boş sayfa içermesi.
- Geçerli gemi adamı cüzdanı
- Uluslararası duruma ve Dünya Sağlık Örgütü’ne ve diğer bulaşıcı veya parazit hastalıklara göre, halk sağlığı için risk oluşturabilecek herhangi bir hastalığın bulunmadığını onaylayan devlet hastanesinden veya özel kurumdan alınmış tıbbi uygunluk belgesi.
- Denizcinin sözleşmesinin bir kopyası.
Yerel hükümlere veya başvuru sahibinin durumuna bağlı olarak, yetkili konsolosluk makamı Yunanistan gemiciler vizesi için ek belgeler talep edebilir.
Yunanistan Transit Vize
Makedonya, Arnavutluk, Kosova veya Sırbistan’a geçmek için Yunanistan vizesi almanız gerekir. Aşağıda, durumunuz uygun olarak transit vize başvuru sahipleri için gerekli belgeleri görebilirsiniz.
Türkiye’de ikamet eden Türkiye vatandaşları ve yabancı uyruklu kişiler, vize acenteleri aracılığıyla kişisel durumlarına uygun başvuru prosedürleri hakkında bilgi alabilirler.
- Yunanistan Transit Vize Başvuru Formu
Yunanistan vize başvuru formunun eksiksiz olarak doldurulmuş ve başvuru sahibi tarafından imzalanmış olması gerekmektedir.
- Pasaport
Pasaportun geçerlilik süresi seyahat süresinin dolmasından en az 3 ay sonra olmalıdır. Pasaportunuz son 10 yılda verilmiş olmalı ve en az iki boş vize sayfası bulunmalıdır. Ayruca önceki pasaportlarınızın işlenmiş sayfalarının da fotokopilerini sunmalısınız.
- Kişisel Banka Beyanı ve Bankanın İmza Sirküleri
Herhangi bir bankada bulunan kişisel hesap özeti son 3 ayda en az 5000TL olmalı. Alınan hesap özeti bankanın mührü ve ıslak imzasına sahip olmalı ve bankanın imza sirküleri de alınmalıdır.
- Biyometrik Fotoğraf
Son 6 ayda çekilmiş güncel biyometrik fotoğraf. (Fotoğraf 3.5 cm x 4.5 cm boyutunda ve beyaz zemin üzerinde olmalıdır. Başvuru formunun sağ üst köşesine zımbalanmalıdır).
- İşverenin Dilekçesi
İşveren antetli şirket kağıdına Konsolosluğa hitap ederek; seyahat amacınızı, seyahat tarihlerinizi ve vize süreniz dolmadan önce ülkeyi terk etme taahhüdünüzü beyan ederek bir dilekçe yazmalıdır. Dilekçe damgalanmış ve ıslak olarak imzalanmış olmalıdır.
- Seyahat Sağlık Sigortası
Seyahat sağlık sigortası en az 30.000 EUR teminata sahip olmalı ve Schengen bölgesindeki tüm seyahat sürenizi kapsamalıdır.
- C. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
Ön ve arka kısım birlikte tek bir kağıda fotokopi çekilmiş olmalıdır.
- Tam Doğru Nüfus Kayıt Örneği
Aile ve adres bilgilerini içermelidir.
- Ulaşım Yönteminin Kanıtı
Havaalanı transit vizesi, menşe ülkenin seyahat belgelerini gerektirecektir.
Ek Gelir Belgeleri
- Başvuranın varlıklarını kanıtlayan belgeler Yunanistan transit vize almanızı kolaylaştırabilir. Eğer varsa tapu, banka hesaplarının orijinalleri veya bankadan alınan damga ve imzalı hesap ekstresi sunulabilir.
- Not: Ayrıca 01.01.2016 tarihinden sonra yenilenen sürücü belgesi uluslararası sürücü belgesi olarak kabul edilir ve sürücü belgesinin yerine geçer. Dolayısıyla ehliyetlerinizi Yunanistan içinde kullanabilirsiniz.
Yunanistan Schengen Vizesi
Schengen vizesi, herhangi bir 180 günlük dönemde 90 günden fazla olmayan bir sürede Schengen bölgesinde kısa süreli kalışlar veya geçişler için verilen vize türüdür.
Bir Schengen üyesi ülke tarafından verilen vize, herhangi bir Schengen ülkesine seyahat etmek için geçerlidir. Ancak seyahatinizin çoğunu kapsayacak olan ülkeye vize başvurusu yapmanız gerekir. Her ülkede eşit sürede kalmayı planlıyorsanız, ilk gireceğiniz ülkeden vize için başvurmanız gerekir.
- Almanya,
- Avusturya,
- Belçika,
- Çek Cumhuriyeti,
- Danimarka,
- Estonya,
- Finlandiya,
- Fransa,
- Hollanda,
- İspanya,
- İsveç,
- İsviçre,
- İtalya,
- İzlanda,
- Letonya,
- Lihtenştayn,
- Litvanya,
- Lüksemburg,
- Macaristan,
- Malta,
- Norveç,
- Polonya,
- Portekiz,
- Slovakya,
- Slovenya,
Vizenin süresi dolmadan Schengen bölgesinden ayrılmak istediğiniz takdirde bir Schengen vizesi alabilirsiniz. Ayrıca, kalış süresi boyunca yeterli geçim kaynağınız olmalı ve ilgili destekleyici belgeleri sunmanız istenir. Vize süresi bittikten sonra ya da henüz başlamamışken Schengen vizesi sahibinin Schengen alanına girmesine otomatik olarak izin vermez.
- Avrupa Parlamentosu ve Konseyinin AB Vize Kanunu (810/2009 sayılı Tüzük) ve (AB) 2019/1155 sayılı Tüzüğü esas alınarak Schengen vizesi verilir.
- Schengen Devletleri tarafından verilen AB ikamet izni, Schengen Devletleri’nde maksimum 90 gün süreyle serbest dolaşım ve ikamet izni vermektedir. Eğer yukarıda ülkelerden herhangi birinde geçerli oturum izniniz varsa, tüm Schengen ülkelerine seyahat etme hakkı elde edersiniz.
Yunanistan Schengen Vizesi Nedir?
Yunanistan Schengen vizesi, Yunanistan dahil tüm Schengen ülkeleri arasında maksimum 90 güne kadar seyahat etmenizi sağlayan özel bir vize türüdür. Bu, bir vizeyle yukarıda belirtilen herhangi bir ülkeye seyahat edebileceğinizi ifade eder.
Schengen Vizesine Başvururken Göz Önünde Bulundurulması Gerekenler
Herhangi bir AB ülkesinden alınmış ikinci pasaporta ya da oturum iznine sahip olmadığınızdan emin olun. Eğer bunlara sahipseniz Yunanistan için bir Schengen vize başvurusu yapmanıza gerek yoktur.
- Schengen vizeniz için bir vize başvuru acentesi aracılığıyla başvurunuzu alın.
- Başvuru sürecinde konsolosluğun sağlıklı bir şekilde inceleyebilmesi için tüm belgelerinizin orijinallerinizi teslim etmeye özen gösterin.
- Schengen vizenizi işleme almak için onaylanmış vize randevu tarihinde konsoloslukta bulunmaya özel gösterin.
- Schengen vize ücreti mutlaka randevudan önce ödenmiş olmalıdır.
- Yapılan değişiklikler ile eskiden 60 € olan Schengen vizesi başvuru ücreti 80 €’ya çıkarılmıştır.
Yunanistan Geçmiş veya Mevcut Sicil Kaydı
Elçilik veya Konsolosluğun size Schengen Vizesi reddi verme ihtimali her zaman vardır. Böyle bir durumla karşılaşırsanız doğal olarak sebebini de merak edersiniz.
- Gerçek şu ki, Schengen vizesi reddinin temel sebebi o vize başvurusu ile ilgili bir olumsuzluktur. Birçok vize başvurusu sahibi ise reddin nedenini tam olarak anlayamaz. Bu nedenle bu makale, böyle bir reddin bilinen ortak nedenlerini sunmaya odaklanacaktır.
- Konsolosluk memurunun Schengen vizesi verme kararında başvuran kişinin geçmiş ve mevcut koşulları ve eylemleri çok önemlidir.
- Bu gibi durumlarda ret, başvuru sahibinin Schengen Bölgesi’nin kamu politikası, iç güvenliği veya kamu refahı (yani terörizm, uyuşturucu bağımlılığı, çocuk istismarı, bağımlılık, diğer ciddi suçlar) için bir tehdit olarak kabul edilmesi nedeniyle meydana gelebilir.
Yanlış Seyahat Belgesi
Büyükelçiliğe veya konsolosluğa sahte seyahat belgeleri sunmaya çalışan, kimliklerini yanlış tanıtmaya çalışan, sahte kimlik kullanan tüm başvuranlar vize reddi ile karşılaşır.
Planlanan Kalışın Amacı ve Koşulları İçin Yetersiz Açıklama
Planlanan seyahat ve konaklama amacınız ve koşullarınız için gerekli gerekçeye sahip olamamak da ret ile sonuçlanabilir. Yetersiz açıklama şunlar olabilir:
- Sunulan mali durumla eşleşen bir istihdam ve mesleki yeterlilik sunamamak
- Schengen Bölgesinde seyahat ve kalış amacını destekleyen belgeler sunamamak
- Sunulan seyahat güzergahı ve tatil hakkı veya gelir durumuna göre vize süresine başvurmamak
- Seyahat ve konaklama amacı hakkında sabit beyanlarda bulunamamak
Hasar Almış Pasaport
Vizenin reddedilmesinin bir nedeni, yıpranmış bir pasaport sunmak olabilir. Böyle bir durum, pasaport sayfalarının ayrılması veya eksik olması, pasaportun kapağının hasar görmesi vb. olabilir.
Pasaport Geçersizliği
Vize başvurunuzun reddedilmesi için bir diğer sebep de kabul edilemez bir pasaport sunmaktır. Bu gibi durumlar aşağıdaki gibi sınıflandırılır:
- Schengen Bölgesi ziyaretinden sonra geri kalan üç (3) aydan daha az geçerli bir süreye sahip olan bir pasaport ibraz edilmesi
- İki farklı boş vize sayfasına sahip olmayan bir pasaport sunmak
- On (10) yıldan daha eski bir pasaport ibraz edilmesi
Geçersiz Referans Mektubu
Başarısız bir Schengen vizesi başvurusunun bir diğer nedeni de doğrulanmayan resmi bir referans mektubu sağlamaktır. Bu gibi durumlar şunları içerir:
- Şirketin adresi ve iletişim bilgilerini içeren orijinal bir antetli kağıdı olan resmi bir mektup sunmamak
- Başvuru tarihinden itibaren en geç üç (3) ay içinde verilmiş resmi bir mektup sunmamak
- Resmi mektupta yazan kişinin imzasının eksik olması
Yetersiz Mali Kaynak
Yunanistan vize reddi nedenlerinden biri, Schengen Bölgesi’nde kalma süresi veya ülkenize dönüş için mevcut mali kaynakların eksik veya yetersiz olmasıdır.
Yunanistan Vizesi S.S.S
Yunanistan Kapı Vizesi 2023
Yunanistan kapı vizesi sayesinde öncesinde herhangi bir başvuruda bulunmadan direkt olarak sınır kapılarında vize talep etme adımlarının tamamlanmasına imkan tanınmaktadır. Bu kolaylık genellikle komşu ülkelerin birbirlerine tanıdıkları diplomatik faydalardandır.
Yunanistan Kapı Vizesi Ücreti 2023 Ne Kadar?
Kişilerin kapı vizesi alması için hesaplarında en az 3 bin TL yer alan bir hesap ekstresi sunması gerekmektedir. Bu durum Yunanistan’a giriş yapılmasının sonrasında maddi ihtiyaçların nasıl karşılanacağına ilişkin fikir vermesi amacını taşımaktadır. Sadece kapı vizesinde değil öğrencilerden istenen vize evraklarında da talep adımı tamamlanabilir.
Yunanistan Kapı Vizesi 2023 Detayları Nelerdir?
Yunanistan kapı vizesini dilerseniz Rodos’tan alabilirsiniz. Bu başvuru adımının tamamlanması için pasaportunuzun en az 6 ay daha güncel olması gerekir. Eğer pasaportunuzun güncelliği ile alakalı bir sorun bulunuyorsa vize başvuru adımının öncesinde, pasaportunuzun yenileme adımlarının tamamlanması daha verimli olacaktır.
Yunan Adaları Kapı Vizesi 2023 Nasıl Alınır?
Klasik vize işlemlerinden çok daha pratiktir. Bu aşamada kişilerin ülkeye giriş yapmalarının sonrasında ne zaman çıkacaklarına dair bilgi sunması için gidiş dönüş biletlerini de sunmaları lazımdır. Ayrıca kalacak yer ile alakalı bilgilendirme de talep edilecektir. Uzun zaman boyunca vizenin başvurusunun sonuçlanmasını beklemek yerine kapı vizesi almak sizin için daha verimli olabilir.
Yunanistan Kapı Vizesi 2023 Başvuru Formu Nasıl Alınır?
Başvuru formunu direkt kapı vizesi için başvuracağınız kurumlardan temin edebilirsiniz. Başvuru formunda en ufak bir yanlış bilginin bulunması dahi vize sunulmasını engelleyecektir.
Yunanistan Kapıda Vize Ücreti Ne Kadar?
Vize ücret adımlarının haricinde maddi durumunuza ilişkin bilgi sunulması için hesap ekstrenizi de 3 bin lira bakiye ile sunmanız sizin için çok daha verimli olacaktır. Bu aşamada yıllara göre banka hesabınızda bulunması gereken tutara dair değişimler söz konusu olabilir.
Yunan Vize Veriyor Mu?
Yunan tarafı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize başvurusu sonrası vize vermektedir. Başvurular Schengen vize şartlarına göre yapılır.
Yunanistan Vizesi Ne Kadar 2023?
Yunanistan Konsolosluğu tarafından belirlenen vize başvuru ücretleri her vize türüne göre farklı olarak belirlenmektedir.
Yunanistan Vizesi İçin Nereye Başvurulur?
Yunanistan’a seyahat planlayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ikamet ettikleri İl ya da ilçeye hizmet sağlayan Yunanistan Konsolosluğu’na vize başvurusunda bulunması gerekmektedir.
Yunan Vize Veriyor Mu?
Yunanistan tarafından bordo pasaportu bulunana Türk vatandaşlarına vize veriliyor, siyah, gri ve yeşil pasaport için vize muafiyeti söz konusudur.
Yunanistan Vize İşlemleri Kaç Gün Sürer?
Türkiye Cumhuriyeti sınırlarından gerçekleştirilen vize başvuruları Yunanistan konsolosluğunun yoğunluğuna göre 7 ile 15 gün içerisinde sonuçlanır.
Çiftçiler Nasıl Vize Alır?
Konsolosluklarda vize başvurusu için gerekli olan evrak listesi yaygın olan meslek gruplarına göre planlanır. Dolayısıyla vize başvurusu yapacak olan çiftçiler için prosedür buna göre işletilir.