Slovakya Oturum Başvurusu Nasıl Yapılır?
Yaşamınızı bundan sonra Slovakya’da geçirmek istiyorsanız oturum izninin alınması ve kanunlara göre hareket edilmesi çok önemlidir. Ayrıntısı ve teferruatı çok fazla olan Slovakya oturum vizesi esasların yerine getirilmesi ile birlikte sonuç alınabilmektedir.
- Sizde bu konuda başvuru yapmak istiyorsanız ve vizenizi almak istiyorsanız bizlerle iletişime geçebilirsiniz. Neler yapılması gerektiği ve sizin bu vizeyi alabilmenize etki edebilecek tüm faktörleri değerlendirerek hareket edecek yapımız mevcuttur.
- Uzun yıllar alanında uzman olarak hizmet veren firmamız çalışanların işlemlerle ilgili profesyonelliğin ortaya konulması söz konusudur. Gerekliliklerin oluşturulması hususunda sizlere yardımcı olmakta en önemli görevimizdir.
Slovakya Oturum Vizesi Şartları
Slovakya’da geçici ya da daimi olarak ikame etmek istiyorsanız esasları mutlaka yerine getirmeniz gerekmektedir. Öncelikle amacınız kısa süreli oturum izni alıp sonrasında geri dönmek mi yoksa sürekli olarak mı gerçekleştirmek olduğu çok önemlidir.
- Kısa süreli olarak oturum izni alanlar genellikle belirli bir süre çalışıp geri dönmek isteyenlerdir. Bu hususun başvuru evraklarına etkisi oldukça fazladır. Slovakya oturum vizesi şartları arasında en önemli husus ise bağlayıcılıktır.
- Yani Slovakya’da sizi oraya bağlayan faktörleri iyi kullanmalısınız. Doğru adımlar atmanın ve şartlara uygun hareket etmenin etkisi sonuç raporunda görülecektir. Riske girmeme adına bizlerle iletişime geçip tüm detayları öğrenebilirsiniz. Size en doğru bilgiyi aktaracak ekibimiz hatalı hallerin de önüne geçecektir.
Slovakya Oturum Vizesi İçin Gereken Belgeler
Başvuru kurallarını bilmeden yapılan işlemler sonucun olumsuz olmasına sebep olmaktadır. Belirli süreyi kapsayan ve zaman kaybının yaşanmasında ciddi sorunları beraberinde getiriyor olması ne denli önem verilmesi gerektiğini göstermektedir.
Evrak teminlerine mutlaka özen göstermeli ve hatasız şekilde evraklar teslim edilmelidir. Slovakya oturum vizesi için gereken belgeler listesini şu şekilde sıralayabiliriz;
- Başvuru sahibinin ıslak imzalı şekilde sunması gereken başvuru formu,
- Pasaport ve arkalı önlü kimlik fotokopisi, (Pasaportun geçerliliği en az 1 yıl olmalı ve kimlik fotokopisi üzerinde de T.C. kimlik numarası görünmelidir. Ayrıca pasaportun içerisinde en az 2 boş sayfa olmalı ve eski vizeler pasaporta işliyse fotokopileri sunulmalıdır. )
- Kalma sebebinin ne olduğunu ispat eden belgeler. Bu belgelerin alış tarihi 90 günü geçmemiş olması gerekir.
- Sağlık raporunun detaylı şekilde hazırlanmış hali ibraz edilmelidir.
- Üçüncü ülke vatandaşının oturum izni ile ilgili beyan ettiği kişi ile akrabalık bağının ispat edildiği belge,
- 90 günü geçmeyecek şekilde ibraz edilmesi gereken sabıka kaydı,
- Çalışmak üzere alınmak istenen oturum izni için yapılan sözleşmelerin aslı,
- Mülk varsa mülkiyet hakkında tapu belgeleri, tapu yoksa oturduğuna dair kira sözleşmesinin fotokopisi dosyada bulundurulmalıdır.
Talep edilen evrakların yetersiz görülmesi durumunda ek belgelerin istenmesi söz konusudur. İstenen ek belgeler de mutlaka özenle ve istenilen düzeyde olmalıdır.
- Verilen bilgiler ve belgeler hiçbir suretle gerçek dışı olmamalıdır. Esaslara uygun olmayan belgeler ve yanlış beyanlar başvurunun ret edilmesine sebep olacaktır. Böyle bir durumun yaşanması da ciddi problemlerle karşılaşmanıza sebep olacaktır.
- Güvenlik açısından bakıldığında yapılan denetlemelerin tamamı usulsüz işlemin önüne geçme adınadır. Slovakya oturum vizesi alabilmek için ispat etmeniz gereken bilgilerin ve belgelerin ayrıntılarını da doğru şekilde sunmalısınız.
- Sizden istenilen belgeler doğru şekilde aktarılırsa sonucun olumlu olması daha yüksek ihtimallidir. Her evrak kendi düzeninde farklı özelliğe ve öneme sahip olduğu için her bir evrakı titizlikle hazırlamalısınız.
Unutulmaması gereken en önemli ayrıntı ise orijinal olarak istenen belgelerin mutlaka orijinal olarak sunulmasıdır. Bazı belgelerin fotokopi olarak sunulması kabul görmediği için bu ayrıntıyı da es geçmemelisiniz.
Slovakya Aile Birleşimi Vizesi
Yurt dışında ikame eden kişilerin evlilik halleri söz konusu olduğunda başvurmaları gereken uzun süreli vize türü ile aile birleşimleri yapılabilmektedir. D tipi kategorisine giren bu vize türü uzun süreli olup, belirli şartları taşıma zorunluluğu bulunmaktadır.
- Slovakya aile birleşimi vizesi alabilmenin kuralları oldukça karışıktır. Ayrıntılı hallerin söz konusu olduğu bu vize sizi zorlu hallere sokacaktır. Fakat ne kadar zor olursa olsun kuralları doğru şekilde yaparak vizeyi alabilirsiniz.
- Evraklar hem konsolosluk hem göç bürosu hem de Slovakya polisi tarafından incelenerek karara bağlanmaktadır. Böylesine bir olguyu hesaba katarak yol haritası belirlemek gerekir.
- Sizlere bu konuda destek olacak yapımız zorlu hallerin üstesinden gelecek düzeydedir. Hiçbir evrakın eksik olmaması gerekirken hatayı kabul etmeyen yapıdadır. Başvurunuzun ret ile sonuçlanmaması için profesyonel destek almanız çok daha doğru olacaktır. Uzun zamandır bu alanda hizmet veriyor olmamızın etkisini sizde başvuru sonucunda görebilirsiniz.
Slovakya Aile Birleşimi Vizesine Kimler Başvurabilir?
Her vizeye herkesin başvurma şansı yoktur. Bunun için gerekli şartları taşımak ve herhangi bir şekilde sorun teşkil etmeyecek halleri ispat etmek gerekir.
- Slovakya aile birleşimi vizesi de belirli şartlar doğrultusunda hareket edilmelidir. Slovakya vatandaşı olan birisi ile evlenmesi sonucunda eşler veyahut çocukların yanına yerleşme taleplerinde başvurulabilir.
- Ayrıca Türkiye’de yaşayan ve 18 yaşından küçük çocuklarda bu vize başvurusunda bulunabilmektedirler. Esaslara ve şartlara uyum sağlamayanların yaptığı başvuruların sonucunda ret cevabı çıkmaktadır.
Slovakya Aile Birleşimi Vizesi İçin Gereken Evraklar
- Kimlik fotokopisinin arkalı önlü şekilde hazırlanması gerekir. Kimliğin üzerinde mutlaka T.C. kimlik numarası okunmalıdır.
- Slovakya konsolosluğun belirlemiş olduğu Slovakya aile birleşim vizesi başvuru formu eksiksiz şekilde doldurulmalıdır.
- En az 6 ay geçerliliğe sahip ve içerisinde en az 2 boş sayfanın bulunduğu pasaport zorunludur. Pasaportunuzun yıpranmamış olması ve içerisinde eksik sayfa olmaması önemlidir.
- En az 30.000 Euro teminatına sahip seyahat sağlık sigortası,
- Evlilik cüzdanı ve çocuk doğum sertifikası 90 günden eski olmayacak şekilde sunulmalıdır. Bu belgeleri nüfus müdürlüğünden temin edebilirsiniz.
- Ebeveyn ikame belgelerinin fotokopisi,
- Sağlık durumunun gösterir ayrıntılı rapor,
- Aile bağlarını gösteren belgelerin orijinal surette sunulması gerekmektedir.
- 3 x 3,5 cm ebatlarına sahip 2 adet arka fonu beyaz biometrik fotoğraf,
Sizden istenen belgeleri mutlaka doğru şekilde ve güncel haliyle sunmalısınız. İstenen belgelere ek olarak konsolosluk yetersiz gördüğünde ekstra belgeler talep edebilir.
Slovakya Aile Birleşimi Vizesi Başvurusunda Dikkat Edilecek Hususlar
Her evrakın ayrıntılı şekilde sunulması ile sonuç alabileceğinizi unutmamalısınız. Sürecin zorlayıcı olması ve başvurunun uzun sürede sonuçlanması da unutulmaması gereken bir diğer ayrıntıdır.
- Slovakya aile birleşimi vizesi sonuçlanma süresi 3 ila 6 ay arasında değişmektedir. Bu vize başvurusunda başvuru sahibi ile yüz yüze görüşme söz konusudur.
- Yüz yüze yapılan bu görüşmeler de yapılan mülakat vizenin alınabilir olabilmesini etkilemektedir. Size yöneltilen sorulara doğru ve dikkatli şekilde cevap vermelisiniz. Hal ve hareketlerinize dikkat ederek hitap şeklinize de ayrıca ayarlamalısınız.
- Doğru etkiyi oluşturabilmek için alacağınız destek size kolaylığı sunduğu gibi hızlı sonucu da sunacaktır. Çok sayıda vize başvurusu işlemlerini tamamlayan ekibimiz tecrübesi ile sizin yanınızda yer alacaktır.
- Detaylar konusunda bizlere ulaşıp tüm bilgileri edinebilirsiniz. Teferruatlarını ve ayrıntılarını bilerek hareket etmek sonucu daha net görmenizi sağlayacaktır.
- Emek verip uzun sürede bekledikten sonra ret cevabı almak her açıdan sizi zor duruma sokacaktır. Zaman kaybının size ciddi zararlar vermesi söz konusu olurken para kaybı da can sıkıcı olacaktır.
Slovakya Vatandaşlık İşlemleri
Slovakya Schengen ülke grubuna dahil olup, yapılması gereken başvuruların Schengen esaslarına göre yapılması gerekmektedir. Kendi ülkenizden çıkıp başka bir ülkenin vatandaşı olabilmenin de birçok usule ve kurala uymanız gerekir.
- Slovakya vatandaşı olabilmeniz için de yasaların izin verdiği çerçeveye göre hareket etmeli ve mutlaka istenilen belgeleri sunmalısınız. Ayrıca sizden istenen şartları taşımanız da başvuruyu doğrudan etkilemektedir.
- Slovakya vatandaşlık işlemleriyle alakalı olarak detaylar sonucu doğrudan etkileyeceği için de bilgi sahibi olunmadan iş yürütülmemelidir.
- Slovakya vatandaşı olabilmenin birçok farklı kuralı ve yöntemi vardır. Bu yöntemlerden size en uygun olanını seçmeli ve bu olguya göre hareket etmelisiniz. Vatandaşlık işlemleri oldukça teferruatlı ve kurallar bütünü olarak ilerlemektedir.
İsteğe Bağlı Tercihlerle Slovakya Vatandaşı Olma
Slovakya vatandaşı sayılabilme noktasında annesi veyahut babası Slovak vatandaşı olması yeterlidir. Bu hususta dikkat edilmesi gereken en önemli olgu ise yaş konusudur.
- Yaşı 23’e ulaşan çocuk bir karar vermeli ve hangi ülkenin vatandaşı olacağını seçmelidir. 23 yaşına kadar çifte vatandaş olarak devam ettirdiği düzende iki ülkeden birini tercih etme zorunluluğu vardır.
- Seçim konusunda karar tamamen kişiye kaldığı için seçimini yaptıktan sonra belgelerle bunu belirtmesi zorunludur. Seçimini Slovakya’dan yana kullanmazsa Slovak vatandaşlığı otomatik olarak düşecektir.
Doğum Hakkı İle Slovakya Vatandaşı Olmak
Annesi ya da babası Slovak vatandaşı olan çocuk dünyaya gelmesi ile birlikte çifte vatandaşlığa hak kazanmış demektir.
- Fakat bu noktada dikkat edilmesi gereken en önemli faktör ise 8 yıl şartının olmasıdır. Annesi veya babası Slovakya’da en az 8 yıldır ikame ediyorsa doğan çocuk bu durumda Slovak vatandaşı olarak kabul edilir.
- Şartların bu kurallara göre uygunluğu varsa vatandaşlık konusunda herhangi bir sorun olmayacaktır.
Slovakya Vatandaşlığına Hak Kazanma Yolları
Bundan sonra ki hayatınızı Slovakya vatandaşı olarak geçirmek isterseniz gerekli şartları eksiksiz şekilde yerine getirmeniz gerekecektir. Oldukça teferruatlı olan bu başvuru için uzun yıllar emek vermek gerekecektir. Slovak vatandaşı olabilmek için öncelikle kişinin hiçbir şekilde sabıka kaydı olmamalıdır.
- Bunun dışında en az 8 yıl yasal olarak Slovakya’da oturmuş olma şartı vardır. Kişi 60 yaşından büyükse bu oturma süresi ise 12 yıldır. Slovakya’da size ve ailenize yetecek düzeye sahip konut olması gerekmektedir.
- Bu konutun özellikleri yeterlilik ile doğru orantılı olup, aile sayısına göre örtüşmelidir. Bu tür etkenler uygun olduktan sonra Slovakya vatandaşlık işlemleri için dilekçe hazırlamalısınız. Hazırlamanız gereken bu dilekçe sonrasında Anayasaya bağlı hareket edeceğinizin beyanı istenmektedir.
- Beyan dilekçesinden sonra ise Slovakça dilinde teste tabi tutulursunuz. Bu test çok önemli olup, mutlaka başarılı olmalısınız. Yapılan teste başarılı olursanız ve tüm şartlar yerine getirilmişse artık Slovak vatandaşı olarak hayatınıza devam edebilirsiniz.
- Profesyonel destek alarak işlemleri yürütmeniz size önemli faydalar sağlayacaktır. Kısa sürede işlemlerin çözümlenmesi ve hassas noktaların size bildirilmesi ile birlikte de sonucun olumlu olmasına etki edecektir. Karmaşık bir hal gibi görünen vatandaşlık işlemleri doğru uygulama ve doğru planlama ile beklenenden daha kolay şekilde çözüme kavuşturulabilir. Önemli olan nokta doğru etkiyi elde edebilmektir.
Evlilik Yolu İle Slovakya Vatandaşı Olmak
Bir ülkenin vatandaşı olabilmenin diğer bir yolu olan evlilik doğru belge sunumu ile diğer yapılara göre daha kolaydır. Slovakya vatandaşı olan birisi ile evlendiğinizi beyan eden belgeleri sunarak vatandaşlık başvurusunda bulunabilirsiniz. Burada dikkat edilecek husus ise karşılıklı anlaşma ve kurallar bütünü ile hareket etmektir. Evleneceğiniz kişinin sabit bir adresi ve işi olması sürecin çok hızlı şekilde ilerlemesine katkı sunacaktır.
Slovakya Vatandaşlık Vizesi Sık Sorulan Sorular
Slovakya Oturma İzni
Slovakya’da kısa süreli veya uzun süreli oturum izni alınması için öncelikle vize başvurusunda bulunulması gerekir. Ülkeye gittikten sonra oturum izni başvurusu yaparak oturum kartı alabilirsiniz.
Slovakya Vatandaşı İle Evlilik
Slovakya vatandaşı ile evlenen kişiler, ülkeden oturum izni alma hakkına sahiptir. Bunun için Slovakya konsolosluğuna evlilik bildirimi yapılması, evlilik belgesi gibi belgelerin sunulması gerekir.
Slovakya Aile Birleşimi Vizesi
Slovakya’da aile üyeleri veya akrabaları yaşayan kişiler, aile birleşimi vizesine başvuru yaparak ülkeye gidebilir. Vize başvurusunu, konsolosluk web sitesindeki başvuru formunu doldurarak yapabilirsiniz. Aile birleşimi vizesi için kişinin Slovakya’da yaşayan yakınlarından davetiye alması gerekir.
Slovakya Vizesi Almak Kolay Mı?
Slovakya, eğitim, seyahat, çalışma gibi amaçlarla gidebileceğiniz ülkelerden biridir. Vize almak için gereken şartların sağlanması ve evrakların doğru bir şekilde hazırlanması halinde vize almak zor değildir.
Slovakya İşçi Vizesi
Slovakya’ya işçi olarak gitmek isteyen kişilerin başvuru yapması gereken vize türü çalışma vizesidir. Bu vizeyi almak için Slovakya’daki iş yerinin referans olması, yabancı dil bilgisi gibi etkenlere dikkat edilir.
Slovakya Vize Başvurusu
Slovakya vize başvurusu, Slovakya konsolosluğuna yapılır. Başvuru yapacak kişinin öncelikle konsolosluk web sitesinde yayınlanan başvuru formunu doldurması ve vize talep dilekçesini hazırlaması gerekir. Daha sonra randevu alarak konsolosluk adına faaliyet gösteren vize merkezlerine başvuru yapılabilir.
Slovakya İstanbul Başkonsolosluğu
Türkiye’den Slovakya’ya gitmek isteyen kişiler, vize başvurularını Slovakya konsolosluğuna yapmalıdır. Vize için gerekli başvuru formu, vize talep dilekçesi, pasaport gibi belgelerle birlikte istenen tüm evrakları hazırlayarak konsolosluğa verebilir ve başvurunuzu oluşturabilirsiniz.
Slovakya Oturum İzni Nasıl Alınır?
Slovakya oturum izni, ülkede uzun süre kalmak isteyen kişilerin başvuru yaparak oturum kartı almasını sağlayan resmi izindir. Oturum izni başvurusu, ülkeye gittikten sonra yabancılar şubesinden yapılır.
Slovakya Vatandaşlığı Nasıl Alınır?
Sabıka kaydı olmamalıdır, en az 8 yıl oturma izni olmalıdır, kişilere yetecek büyüklükte konut sahibi olmaları, başvuru için dilekçe hazırlanması, Anayasaya bağlı hareket edileceğine söz verilmesi, Slovakça dilinde testten başarılı olmak gerekmektedir.
Slovakya Türkiye’den Vize İstiyor Mu?
Slovakya’ya gitmek isteyen Türkler ’in ülkeye gitmeden evvel vize işlemlerini başlatmaları gerekmektedir.
Slovakya’ya Gitmek İçin Ne Gerekir?
Slovakya’ya gitmek isteyen kişiler ilk olarak vize başvurularını yapmak zorundalardır. Vizelerinin olumlu sonuçlanmasından sonra Slovakya’ya gidilebilmektedir.