Bulgaristan Vatandaşlığı Nasıl Alınır?
Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşamakta olan Bulgar vatandaşlarının pasaport sürelerinin bitimine yakın zamanlarda bu süreleri uzatmaya yönelik başvurularını nasıl gerçekleştirebileceklerinin yanıtını aktarıyoruz.
- Vize Ofisi danışmanlarımız sayesinde hangi belgelerle ve hangi dönemlerde bu başvuruları gerçekleştireceğinizin yanıtını alabilirsiniz.
- Ekiplerimiz sizlere destek olmaktan dolayı son derece mutluluk duyacaklardır. Sizler de Bulgaristan Edirne ve İstanbul Başkonsolosluğu ile Bulgaristan Ankara Büyükelçiliği’nde ilgili şubelere yapacağınız başvurular sayesinde pasaportlarınızın süresini uzatabilirsiniz.
- Ekiplerimiz tarafından, ihtiyaçlarınıza uygun başvuruların gerçekleştirilmesinde hangi evrakların gerekli olacağının yanıtını alabilirsiniz.
- Ayrıca ekiplerimiz sizleri vize başvuruları hakkında bilgilendirecek olup, ödemeniz gereken vize ücretleri ve seyahat sağlık sigortası gibi çeşitli bilgilerde güncel şekilde donatacaktır. Sizler de müşteri temsilcilerimizle ve uzman danışmanlarımızla görüşmeniz neticesinde en iyi ve net yanıtlara ulaşabilirsiniz.
Bulgaristan Kırmızı Pasaport Başvurusu ve Kimlik Kartı
Bulgar vatandaşlarının pasaportlarını alabilmeleri için kırmızı pasaport başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. Bu aşamada doldurulacak olan ve zayavleniye adı verilen dilekçenin eksiksiz ve tam şekilde sunulmasına önem verilmektedir.
- Başvuru yapan kişinin bizzat teslim edeceği bu evrakla birlikte bazı bilgilerinin de kayıt altına alınması gerekmektedir. Örneğin kırmızı pasaporta başvuran kişinin, kuruma şahsen ulaştığında parmak izini ibraz etmesi istenmektedir. Ayrıca yüzünün tam olarak tanınması ve dijital ortamlarda kayıtlı olması da bu aşamada önemlidir.
- Ayrıca Bulgar vatandaşlarının kimlik kartı olarak tanımlanan ve Liçna kartı adı verilen belgeye ulaşmaları için birtakım prosedürleri uygulamaları gerekmektedir. Başvuru esnasında biyometrik özellikler ve ölçülerde fotoğrafı yanında bulundurması gereken kişi, diğer evrakların neler olduğunu Vize Ofisi danışmanlarımızdan öğrenebilmektedirler.
- Bu şartları yerine getirerek pasaportuna kavuşan Bulgar vatandaşlarının, eski pasaportlarını kuruma teslim etmeleri gerekmektedir. Pasaportunuzun süresinin dolmasına yakın süreçte bu başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.
- Pasaportunuzun süresinin dolmasının üzerinden 3 ayın geçmesini beklememelisiniz. Ankara, İstanbul, Edirne ve Bursa temsilciliklerine yapacağınız başvuruların öncesine gerekli bilgileri almanızı sağlayacak olan ekiplerimiz sizlere yardımcı olacaktır.
- Hangi şartlarda pasaportların sahibinde kalması gerektiğinin yanıtını merak ediyor olabilirsiniz. Özel durumları sizler için tek tek açığa kavuşturacak donanıma ve tecrübeye sahip olan Vize Ofisi ekibi sayesinde tüm soru işaretlerinizin ortadan kaldırılacağını görebileceksiniz.
- Sizler de geçici sürelerde pasaportlarınızı elinizde tutabilmek veya kuruma teslim edebilmek için en uygun zamanı bekliyor olabilirsiniz. Ancak yasal prosedürlere göre belirli sürelerin dışına çıkmamaya özen göstermelisiniz. Bu sayede haklarınızdan sorunsuz bir şekilde faydalanmaya devam edebileceğinizin altını çizmekteyiz.
Bulgaristan Kırmızı Pasaport Başvurusu Kaç Günde Sonuçlanır?
Bulgar vatandaşlarının Liçna kartını alabilmek veya kırmızı pasaporta sahip olabilmek için yetkili kurumlara yapacakları başvuruların 5 iş günü gibi bir süreçte tamamlanacağını aktarmaktayız. Ancak bu konuda net bilgileri verecek olan adres elbette hizmet alınacak olan temsilciliklerdir. Bulgaristan vizesi için tıklayın.
- Bu nedenle merak ettiğiniz tüm konuları netleştirmenizi sağlayacak olan adımları hızla atmanın yöntemlerini geliştirmeniz için yardımlarını esirgemeyecek olan Vize Ofisi danışmanlarımızdan gerekli yanıtlara ulaşabilirsiniz. Eğer başvurularınızda herhangi bir problem çıkmışsa veya eksiklikler varsa, başvuru sahibinin 7 iş günü içerisinde haberdar olmasına olanak verilmektedir.
- Zayavlenie Formunun yanı sıra, 4 adet biyometrik fotoğraf ve eski pasaportun aslı ile fotokopilerini yanınızda bulundurmanız gerekmektedir. Eğer kırmızı pasaportunuz yoksa, kaybolmuşsa veya çalınmışsa bu durumda başvurularınız geçersiz sayılacaktır. Yalnızca Pasavan adı verilen tek sayfalık seyahat belgesine ulaşmanız mümkün olacaktır.
- Başvuru yapan kişinin yaşının 18 yaşından küçük olması durumunda imza atma yetkisi ebeveynlerde olacaktır. 14 yaşın altında olan çocuklar için müracaatların yapılması halinde ise herhangi bir imza alınmayacaktır. Boşanma süreçlerinde olan kişilerin yasal olarak nasıl hareket etmeleri gerektiğine dair bilgilendirmeleri ofislerimizde gerçekleştirmekteyiz.
Bulgaristan Vatandaşlığı Başvuru Hakkında
Vize Ofisi merkezlerimizin internet adresleri üzerinden sorgulamaları gerçekleştireceğiniz linklere ulaşarak, online olarak vatandaşlığınızın bulunup bulunmadığının yanıtını alabilirsiniz.
- Geçmişte yaşanan göçlerin ardından kişilerin vatandaşlık hakkına sahip olup olmadıklarının yanıtını vermekteyiz. Sizler de bu başvuruların ardından vatandaşlık şartlarını tamamlamanız gerektiğinin yanıtını almanız halinde hangi belgelerle başvuru yapmanız gerektiğini merak ediyor olabilirsiniz.
- Aynı zamanda sorgulamalarda vatandaşlığınıza dair olumsuz yanıtların alınması halinde dahi, farklı yollardan vatandaşlığı elde edebilmenize yönelik gerekli yönlendirmeleri yapıyoruz. Bu durumda sizler de başvurularınızı tamamlayabilmek için adli sicil kaydı, nüfus cüzdanı, sağlık raporu ve nüfus kaydı gibi aşamaları danışmanlarımız sayesinde öğrenebilirsiniz.
- Belgelerinizi temin ederken, kullanılacak alanlarda mutlaka yurt dışı ifadesinin geçmesi gerekmektedir. Yurt dışında kullanılacağına dair bir ibarenin yer almaması durumunda başvurularınız geçersiz olacaktır. Bu nedenle titizlikle hazırlanması gereken evraklarınızla ilgili olarak hizmetlerimizden hızla faydalanmanız için elimizden geleni yapmaktayız.
Bulgaristan Vatandaşlık Başvuru Detayları
Bazı önemli detaylara hakim olmanız durumunda Bulgaristan vatandaşlık başvurularınızın daha hızlı ilerleyeceğini vurgulamaktayız. 18 yaşını doldurmanız halinde şahsen yapacağınız başvurularda hangi aşamalara dikkat etmeniz gerektiğini sizler için belirliyoruz. Bu sayede herhangi bir eksik belge veya bilgi ile başvurmamanızın daha kısa sürede sonuçları almanızı sağlayacağını belirtmekteyiz.
- Reşit olmayan 18 yaşından küçük çocukların başvurularından önce ebeveynlerinin birisinin Bulgar vatandaşı olması gerekmektedir. Çocukların bu sayede ayrı ayrı yapacakları başvurularla vatandaşlık şartlarının değerlendirileceğini belirtebiliriz. Bulgaristan vatandaşı olan bir kişinin bir üst soy olmasıyla ve hayatta olan anne veya babanın Bulgar vatandaşı olması halinde çocukların başvuruları değerlendirmeye tabi olmaktadır.
Bulgaristan Vatandaşlık Başvurusu Aşamaları Nelerdir?
Nüfus müdürlüklerinden alınacak olan en üst soya kadar kayıtların kaymakamlık apostilli şekilde sunulması son derece önemlidir.
- Bulgaristan’da doğan kişilerle ilgili üst soy tespitlerinin yapılması halinde hazırlanacak evraklarda bunun ispat edilmesi gerekecektir. Bu aşamaları tamamlayan kişilerin, evrakların orijinallerini ve fotokopilerini Vize Ofisi merkezlerimize ulaştırmaları halinde tüm problemlerinin çözüme kavuşacağını aktarmaktayız.
- Dışişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Belediyeler üzerinden sırasıyla gerçekleştirilecek başvurularda hangi belgelerin ibraz edilmesi gerektiğinin yanıtını almak istediğinizde uzman danışmanlarımızla görüşebilirsiniz.
- Doğum veya ölüm belgesi, İsim denklik belgesi ya da boşanma gibi durumlarda bunu gösterir belgelerle başvurularınızı sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmeniz için yardımcı oluyoruz.
- Tüm belgelerin listesini sizlere ulaştıracak olan çalışanlarımız sayesinde evrakları kısa sürede tamamlayabilecek ve kaymakamlıktan apostilli şekilde bizlere ulaştırabileceksiniz.
- Kurumlarla iletişiminizi en iyi seviyede tutmayı başaracak olan ekiplerimiz sayesinde temsilciliklerden alınacak randevu işlemlerinde sizlerle birlikte hareket ediyoruz.
Bulgaristan Vatandaşlığı İçin Yapılacak Ödemeler
Vatandaşlık başvurularınızda hem Türkiye’de tamamlayacağınız işlemlerde, hem de Bulgaristan’dan ulaştırılacak olan belgelerin hazırlanması ve postalanmasında bazı ekstra ücretlerin çıkabileceğini göz ardı etmemeniz gerekmektedir.
- Resmi olarak alınacak harçların yanında, tasdik işlemlerine yönelik masrafların da hesap edilmesi gerekmektedir. Tüm bu işlemleri sizin için yerine getirecek olan Vize Ofisi merkezlerimiz sayesinde tercüme işlemlerinde, posta veya harç bedellerinde ve danışmanlık ücretlerinin toplamında net yanıtları alabilirsiniz. Üstelik KDV dahil olarak hesaplanacak olan tutarlar tarafınıza danışmanlarımız sayesinde bildirilecektir.
Bulgaristan Vatandaşlığı Başvurusunda Önemli Hususlar
Başvuru süreçlerinin profesyonel desteklerle sürdürülmesi gerekmektedir. Ülkelerde işlemlerin iş takipçisiyle yapılmadığına dikkat çeken ekiplerimiz, yasal statüler hakkında deneyimlerini ve birikimlerini sizlere en iyi şartlarda aktaracaklardır.
- Gereksiz masraflardan kaçınmak ve başvurularınızın kısa sürede sonuçlanmasını sağlamak amacıyla iş takipçilerinin yerine Vize Ofisi merkezlerimizle iletişime geçebilirsiniz. Bu sayede seyahat etmek istediğiniz ülkelere yönelik vatandaşlık şartlarınızın yasalara uygun biçimde değerlendirilmesi için uzman kişilerle görüşmüş olacaksınız.
Bulgaristan Vatandaşı İle Evlilik
Bulgaristan vize işlemlerinde veya oturum izninin alınması, çalışılma izninin elde edilmesi veya evlilik yoluyla vatandaşlığın kazanılması hakkında tüm detaylara ulaşabilmek için Vize Ofisi adreslerimize gelebilirsiniz. Konsolosluk hizmetlerinde ve çeşitli danışmanlık konularında bizlerden fikir almanız mümkün olacaktır.
- Tüm sorunlarınıza profesyonel çözümleri elde etmek istediğinizde vize departmanlarımıza ulaşabilirsiniz. Randevularınızı hızla almak ve en güncel bilgileri alarak hareket etmek için bizlerle iletişime geçmeniz yeterli olacaktır.
Bulgar Vatandaşı İle Evlilik Yaparak Oturum İznini Almak
Evlilik yoluyla oturum izninin alınmasında bazı prosedürlere uymak gerekmektedir. 3 başlık altında toplayacağımız bu yöntemleri sizlerle paylaşıyoruz.
- Eşinizin yanına gidebilmek için öncelikle C tipi Bulgaristan vizesine başvurmanız gerekmektedir. Bulgaristan multi vize başvurularını gerçekleştirmenizin ardından ülkeye giriş yaptıktan sonra bazı evrakları hazırlayarak işlemleri sürdürmeniz
gerekecektir. Taahhütname ve kira kontratı gibi belgelerin yer alacağı dosyalarınızı hazırlamanız istenecektir. Toplamda 4 türde açıklayacağımız prosedürleri uygulamanız gerekmektedir.
- a) Bu belgelerden ilgi belirttiğimiz gibi eşin taahhütname vermesidir. Bu belgede hangi adreste ikamet edileceğinin ve masrafları karşılayacağının garantisini verecektir.
- b) İkinci olarak ise eşlerin noter huzurunda imzalayacakları taahhütnamedir. Bu belgede evliliklerinin gerçek olduğunu beyan edeceklerdir.
- c) Üçüncü aşamada Bulgaristan vatandaşı olan eşin, Türk vatandaşı olan eş için bankadan alacağı referans mektubudur. Bu evrakta, bankada ülke parasıyla 7 bin leva civarında bir bakiyenin bulunduğunu beyan etmesi gerekmektedir.
- d) Son olarak evraklardan birisi de ikamet adresinin belirtilmesidir. Noterden tasdik edilecek olan imzalı kira kontratlarında hangi detayların yer alması gerektiğini Vize Ofisi olarak açıklıyoruz.
Ev sahibine dair belgelerin, yakın akrabanın evi olması durumunda taahhütnamelerin hazırlanmasının ne şekilde gerçekleşeceğini sizlerle paylaşmaktayız. Kişilerin istenen meblağlarda tutarları bulunduracakları banka hesaplarını mümkün ise Bulgaristan’dan, değil ise Türkiye’den açmaları ve Euro cinsinde yatırmaları gerekecektir.
- Tüm bu aşamaları tamamladıktan sonra hazırlayacağınız oturum izni belgeleri ile birlikte şahsen Türkiye’de bulunan konsolosluklara başvurmanız gerekmektedir. Bu işlemin ardından yaklaşık 45 günlük süreçte yanıtları alabileceğinizi hatırlatıyoruz. Ancak bazı durumlarda bu sürelerin 50 günden fazla olabileceğini unutmamalısınız.
- Oturum izninin olumlu olarak alınması halinde Bulgaristan vatandaşı olan eşin yanına gidecek olan Türk vatandaşlarının Yabancılar şubesinden oturum kartı başvurusu yapması gerekmektedir.
Genel olarak 1 yıl süreyle verilen bu kartların her sene yenilenmesi gerekmektedir. Sürekli olarak yenileyeceğiniz oturum kartları ile ülkede 5. yılı doldurmanızın ardından, belirli prosedürleri yerine getirmeniz durumunda süresiz oturum iznini elde etmeniz mümkün olacaktır.
Evlenme Yoluyla Bulgaristan Oturum İzni Aşamaları
Bulgar vatandaşı ile evlenme yoluyla oturum iznini alabilmenizin ilk aşamalarından itibaren yanınızda olan Vize Ofisi sayesinde tüm problemlerinizin kısa sürede sona ereceğini görebilirsiniz. Kuruma sunulacak olan belgelerin eksiksiz bir şekilde hazırlanması ve sunulması gerekmektedir. Belgelerin hazırlanmasının ardından noter onaylı ve apostilli şekilde eklenmesi gerekmektedir.
- Evrakların apostille mühürlenmesinin ardından Bulgarca diline tercümelerinin yapılması gerekecektir. Kişilerin Türkiye’de yapacakları D vize başvurularında sunmaları gereken evraklarla ilgili bilgileri Vize Ofisi merkezlerimizden almalarını sağlıyoruz.
- Bu sayede pasaportların güncel olması, 6 aylık süreçte çekilmiş biyometrik fotoğrafların eklenmesi, nüfus kayıt örneği ile kimlik fotokopilerinin ilave edilmesi, belirli miktarlarda paraların bulunduğu hesapların açılması, referans mektuplarının dahil edilmesi ve evliliğin gerçek olduğunu ispat eden belgelerin sunulması gerekecektir.
- Bunlarla birlikte evlilik cüzdanı, pasaport, kimlik kartı gibi evrakların da ibrazı gerekecektir. Bulgaristan’da yaşayan eş ile ikamet edilecek adresin bildirilmesi ve eşin masraflarını karşılayacağını belirtmesi bu aşamada sizler için yeterli olacaktır. Daha fazla bilgiyi alabilmek için Vize Ofisi adreslerimizle iletişime geçebilirsiniz.
TC Doğumlular İçin BG Vatandaşlığı
Bizlerle iletişime geçerek Bulgaristan vizesine, oturum iznine, çalışma iznine ve vatandaşlık işlemlerine yönelik sorularını yönelten kişilere daima yardımcı oluyoruz.
- Sizler de tüm detaylarını öğrenebilmek ve vatandaşlık şartlarına uygun olup olmadığınızın yanıtını alabilmek adına bizlerle iletişime geçebilirsiniz.
- Gerekli evrakların hazırlanması ve yetkili kurumlara sunulmasında titizlikle hareket etmekteyiz.
- Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde doğan ve ebeveyni Bulgar vatandaşı olan çocukların vatandaşlık işlemlerinin tamamlanmasında titizlikle hareket ediyoruz.
- Sizler de email üzerinden gerekli bilgilere ulaşmak, listeleri elde etmek ve evraklarınızın güncel biçimde sunulmasını sağlamak amacıyla bizimle irtibat kurabilirsiniz.
- Vize Ofisi merkezlerimize telefonlardan veya Whatsapp üzerinden ulaşabilir ve ulaştıracağınız evraklarla işlemlerinizin daha kısa sürede tamamlanmasını sağlayabilirsiniz.
Türkiye Cumhuriyeti’nde Doğanlar İçin Pasavan ve Pasaport Çıkarma
Müşteri temsilcilerimiz sayesinde Konsolosluk üzerinden tamamlanacak tüm işlemlerde profesyonel yanıtları alabilirsiniz.
- Kimi zaman Konsolosluğun telefonlarından ya da iletişim yollarından ulaşmanız mümkün olmayabilir.
- Bazı dönemlerde yoğunluğun fazla olması ve çeşitli sebeplerden dolayı yanıt verilmemesi hallerinde problemlerinizi çözebilmek için sizlere fırsat verecek olan danışmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz.
- Bu tür prosedürlerle uğraşmak için yeterli vaktinizin olmadığını düşünüyorsanız Zayevlenie formunun doldurulmasında ve ibrazında Vize Ofisi olarak yardımınıza koşuyoruz.
- Bulgaristan pasaportuna başvurularınızı gerçekleştirmek için formu doldurmanızın ardından randevularınızı oluşturmanız gerekmektedir.
- Pasaport başvurularınızın neticesini Vize Ofisi danışmanlarımızın almasını istemeniz halinde, bunu başvurularınız esnasında belirtebilirsiniz.
- Sitelerimiz üzerinden şubelerimizle ilgili bilgilere sahip olabilir ve bulunduğunuz konuma en yakın adreslerimize başvurularınızla ilgili taleplerinizi ulaştırabilirsiniz.
- Pasaport işlemlerinizi gerçekleştirebilmek için Türkiye’de bulunan konsolosluklardan randevularınızı aylar öncesinde almanız gerekmektedir.
- Yaklaşık olarak 3 ay sonrasına verilen randevularda, işlemlerinizin sonuçlanması da yaklaşık olarak aynı süreleri kapsayacaktır. Bu nedenle tahmini olarak 6-7 aylık süreçte tamamlanacak olan başvurularınızla ilgili süreleri ayarlamanıza yardımcı oluyoruz.
- Diğer bir husus ise Pasavan başvurularınızı gerçekleştirmenize yönelik olacaktır. Herhangi bir randevu almadan, doğrudan konsolosluklara başvuru yaparak, doldurmanız gereken Zayevlenie formu sayesinde bu evrakınızı alabilirsiniz.
- Sizlerden biyometrik pasaport almamış olmanız halinde istenecek olan adresna registratsia belgesine ve diğer evraklara yönelik tüm detayları Vize Ofisi olarak aktarmaktayız.
- Pasavan alabilmek için hangi tutarda ödemeyi yapacağınızı güncel olarak ofislerimiz üzerinden aktarmaktayız.
- Kredi kartı ile yapacağınız ödemelerin ardından 1-2 iş günü içerisinde evraklarınız elinizde olacaktır.
- Ancak pasaportunuzun biyometrik özellikte olmaması ve ilk kez Pasavan alacak olmanız durumunda, İçişleri Bakanlığının 1 ay kadar sürecek onaylama süresini beklemeniz gerekecektir.
- 18 yaşından küçük çocuklar için Pasavan başvurularının gerçekleştirilmesinde muvafakatname belgesinin bulunması gerekmektedir.
- Eşlerin boşanmış olması durumunda velayetin kimde olduğuna ve görme hakkının olup olmadığına dair bazı prosedürler uygulanacaktır.
Çocukların Bulgar Vatandaşı Olabilmesi İçin Gereken Evraklar Nelerdir?
Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında doğumun gerçekleşmesi ve ebeveynlerden birisinin Bulgar vatandaşı olması durumunda konsolosluk/büyükelçilik tarafından değerlendirilecek olan evraklar şu şekildedir:
- Form A olarak bilinen doğum belgesi,
- Anne ve babanın evlilik belgesi, evli olmamaları durumunda ise Babalık Tanıma Belgesi,
- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ebeveynin pasaportu ve kimlik fotokopisi,
- Bulgar Vatandaşı olan ebeveynin pasaportu ve Liçna kart fotokopisi,
- Tüm aile bilgilerini içeren tam tekmil nüfus kayıt örneği,
- İsim denklik belgesi,
- Başvuruda bulunamayacak kadar ebeveynin taahhütnamesi şeklindedir.
Bu belgelerin Bulgarcaya çevrilerek tercüme edildiğine dair onaylı örneklerinin sunulması gerekmektedir. Ayrıca belgelerin valilik veya kaymakamlık tarafından apostilli şekilde sunulması önem arz etmektedir.
Bu sayede vatandaşlık haklarını elde etmesini sağlayacağınız çocuklarınıza dair hazırlanacak evrakları ilgili kurumlara, çalışma saatleri içerisinde ibraz edecek olan ekiplerimizle hemen iletişime geçebilirsiniz.
Bulgar Vatandaşı İle Evli Olanlara
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Bulgar vatandaşı olan biriyle evlenmeleri halinde vatandaşlık başvurularını gerçekleştirebilmek için bazı prosedürlere ihtiyacı olacaktır.
- D vize başvurusunda bulunması gereken kişilerin Vize Ofisi merkezlerimiz aracılığıyla prosedürler ve evrak listesi ile ilgili detaylara ulaşabileceğine değiniyoruz. Sizler de evraklarınızın hazırlanmasıyla ilgili tüm aşamalarda gerekli desteklere ulaşabilmek için bizleri arayabilirsiniz.
- D vizesine başvuru yaparak Bulgaristan’a ulaşmanız halinde birtakım başvuruları ilgili kurumlar üzerinden gerçekleştirmeniz gerekmektedir.
- Bulgaristan’a giriş yapacak olan Türk vatandaşlarının, evlilikten dolayı vatandaşlık ve oturum haklarından faydalanabilmeleri için Yabancılar Şubesi’ne başvurmaları gerekmektedir.
- Geçici oturum alabilmek için vereceğiniz dilekçenin yanıtı yaklaşık 7 gün içerisinde tarafınıza ulaştırılacaktır. Bu sayede gerçekleştireceğiniz başvurularla kısıtlı sürelerde konaklama hakkını elde edebilirsiniz. Bu süreler 3 aydan başlayarak 6 ay veya 12 ay sürelerle devam edebilmektedir.
- Yetkililerin evliliğinizin sahte olmadığına dair ikna olmaları gerekmektedir. Geçici oturum izni ile 5 yıllık süreçte Bulgaristan’da kalanların, sabit oturum alabileceklerini belirtmekteyiz.
- Vize Ofisi merkezlerimiz sayesinde tüm işlemlerin takip edileceğini belirtebiliriz. Bulunduğunuz konumlara ve şartlarınıza göre değişiklik gösteren evrak listesini elde edebileceğiniz adreslerimizden tüm sorularınıza yanıt bulabilirsiniz. Temsilcilerimizle yapacağınız görüşmeler neticesinde hazırlamanız gereken bazı evraklar bulunmaktadır.
Evlilikle Bulgaristan oturumu almak için evraklar şu şekildedir:
- l Bulgaristan vizesini almak istediğinize dair başvuru formu,
- l Bulgaristan’dan alınacak olan evlilik cüzdanı belgesi,
- l Adliyelerin tümünden temin edebileceğiniz ve kaymakamlık veya valilik apostilli sabıka kaydı,
- l 2 adet istenen ölçülerde ve beyaz arka fonlu biyometrik fotoğraf
- l Bulgar vatandaşı olan eş tarafından masrafları karşılayacağını taahhüt eden belge,
- l Bulgar vatandaşı eş tarafından evliliğin sahte olmadığını ve birlikte yaşayacaklarını beyan edeceği taahhüt belgesi,
- l Bulgaristan’da faaliyet gösteren bankalardan açılacak olan hesaplara dair belgeler ve içerisinde minimum seviyede bulunması gereken tutarları ispat eden evraklar,
- l Bulgaristan vatandaşı olan eşe ait pasaport ve Liçna kart fotokopisi
- l Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan eşin en az 2 yıl daha geçerli olan pasaportu,
- l Tüm aileye ait bilgileri içeren tam tekmil nüfus kayıt örneğidir.
- Bu sayede sizler de D vize başvurularını gerçekleştirerek, ülkeye ulaşmanızın ardından süreli ve süresiz oturum kartlarını almanın yollarını keşfedebilirsiniz. Bu sayede belirli bir süreyi ülkede yaşayarak tamamlamanız, vatandaşlık başvurusunda bulunmanızı sağlayacaktır.
- Sizler de işlemlerinizin kolaylıkla sürmesi için Vize Ofisi danışmanlarımızdan profesyonel destekleri alabilirsiniz. Bizlere ulaşarak soracağınız soruların yanıtlarını kısa sürede aktarmaktayız. Bu sorular arasında sıkça karşılaşılan bazı başlıklar şu şekildedir:
- Türk vatandaşlığı olan eşim,Bulgar vatandaşı olmamdan dolayı vatandaşlık başvurusunda bulunabilir mi?
Eşlerden birisinin Bulgar vatandaşı olması, diğerinin Türk vatandaşı olması durumunda, Bulgar vatandaşlığına geçiş yapmanın mümkün olabileceğini belirtmekteyiz. Ancak bunun için ilk olarak Bulgaristan’a D vizesi ile geçiş yapacak olan Türk eşin, burada prosedürlere uygun davranması gerekmektedir. Süreli oturum kartlarına sahip olmak için ilk etapta başvuruları gerçekleştirecek olan eş, 5 yılı doldurduktan sonra kurumun mülakatı ile vatandaşlığa geçebilmektedir.
- Eşimle Bulgar vatandaşı olmamıza rağmen, çocuğumuz Türkiye’de dünyaya geldi. Bu durumda nasıl pasaport çıkartabilirim?
Çocuğunuzun pasaportunu çıkarabilmenin ilk aşaması doğum belgesini almaktır. Türkiye’de dünyaya gelmesine rağmen, Bulgaristan’dan doğum belgesinin elde edilmesi ve kimlik başvurusunda bulunulması gerekmektedir.
Sizler de Vize Ofisi aracılığıyla vatandaşlık, oturum kartı ve Bulgaristan kimlik kartı gibi konularda işlemlerinizi kusursuz bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Tek yapmanız gereken şey bizlere ulaşarak taleplerinizi aktarmak olacaktır. Bu sayede Bulgar vatandaşlığına ve oturum iznine dair tüm soru işaretlerinizden kurtulmuş olacaksınız.
1978 Bulgaristan Göçmenlerine Vatandaşlık
Farklı yıllarda gerçekleşen göçler neticesinde Bulgaristan’dan gelerek Türkiye’de yaşayanların sayısı 800 bini bulmuştur. Bu göçlerin ilkinin 1949 ile 1951 yılları arasında gerçekleştiği görülmektedir. İkinci göçlerin tarihi ise 1968 ile 1978’li yıllara denk gelmektedir. Son göçlerin ise 1989 yılında gerçekleştiği bilinmektedir.
- Bu tarihlerde yaşanan göçlerde Bulgaristan vatandaşlarının, bazı yasalara ve maddelere göre vatandaşlık haklarını kaybettiklerini söylemek mümkündür. Ancak günümüz şartlarında bazı prosedürlerin yerine getirilmesiyle Bulgaristan vatandaşlıklarını yeniden alabilmelerine olanak verilmektedir.
- Vize Ofisi olarak bu haklarınızdan faydalanabilmeniz için nasıl bir yol çizmeniz gerektiğini açıklıyoruz. Bazı aşamalardan geçmeniz gereken bu süreçlerde en iyi şekilde yönlendirmeleri gerçekleştiriyoruz. 1978 Bulgaristan göçmenlerine vatandaşlık verilmesine yönelik şartları sizler için tespit ediyoruz.
1978 Göçmenlerine vatandaşlıklarının verilmesinde hazırlanması gereken evrakları güncel bir şekilde sizlerle paylaşıyoruz. Vize Ofisi merkezlerimizi arayarak hazırlamanız gereken evrakları öğrenebilir ve başvurularınızı takip edecek olan danışmanlarımızdan gerekli yardımları alabilirsiniz.
- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Bulgar Göçmeni olarak vatandaşlık almaları için pasaport fotokopileri,
- Vize Ofisi aracılığıyla elde edilecek olan Bulgaristan Vatandaşlık Hakkına Dair Tespitlerin Yapıldığını gösterir form,
- 2 adet biyometrik özelliklerde fotoğraf,
- İçişleri Bakanlığı’nın Göçmen Bürosu aracılığıyla alınacak olan isim denklik belgesi,
- Nüfus Müdürlüğünden erkekler ve kadınlar için alınan nüfus kayıt örneğinin apostilli ibrazı,
- Nüfus Müdürlüğünden temin edilecek olan evlenme, boşanma veya doğum belgelerine ilişkin evraklar,
- Ayrıca vekaletnamenin hazırlanması ve Vize Ofisi merkezlerimize tüm evrakların ulaştırılması gerekmektedir.
Ofislerimiz aracılığıyla yapılacak sorgulamalar neticesinde, Bulgaristan göçmeni olduğu anlaşılan kişilerin vatandaşlık haklarını alabilmeleri için yardımcı oluyoruz.
- Bu sorgulamalar Adalet Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecektir. Hemen ardından nasıl bir süreçten geçeceğinizin yanıtını merak etmeniz halinde hemen bizlerle iletişime geçebilirsiniz.
- Vatandaşlık tespitinin öncesinde ve sonrasında tüm işlemlerinizi Vize Ofisi merkezlerimiz aracılığıyla sürdürebilmek için firmalarımıza vekalet vermeniz gerekecektir. Bu sayede aklınızdaki tüm soru işaretlerini yok edecek çalışmaları sergiliyoruz. Müşteri temsilcilerimizin destekleri sayesinde sizler de kısa sürede vatandaşlık haklarını elde edebilirsiniz.
1968 ve 1978 Bulgaristan Göçmen Başvurularının Sonuçlanması
Uzun prosedür olarak nitelendirilmekte olan bazı işlemleri gerçekleştirerek başvurularınızı gerçekleştirebilir ve sonuçlanmasını bekleyebilirsiniz.
Bulgaristan vatandaşı olarak göç neticesinde Türkiye’ye yerleştiğinizi ispatladıktan sonra oturum izni almanız gerekmektedir. Bu izinle öncelikle 3 yıllık süreyi Bulgaristan’da geçirme zorunluluğunuz bulunmaktadır. Bu sürenin sonunda 2 yıllık süreci tamamlamanız, Bulgaristan vatandaşlığını elde etmenizi sağlayacaktır.
- 1968 ve 1978 yılları arasında gerçekleşen ikinci göç dalgasının neticesinde Bulgaristan vatandaşlarının, günümüzde yeniden başvurularını gerçekleştirmelerinde önemli prosedürler bulunmaktadır. Bunları yerine getiren kişiler için yaklaşık 45 günlük süreçte sonuçların elde edilmesi sağlanmaktadır.
- Eğer kişi doğum yerini ve tarihini bilmiyorsa, bunların düzeltilmesi için açılacak olan davanın yaklaşık 1 yıllık süreçte sonuçlanmasını beklemek gerekmektedir.
- Ayrıca başvurular esnasında istenecek olan isim denklik belgesi ve Muhacir kağıdı gibi evraklar için kişinin 1,5 aya kadar beklemesi gerekecektir.
- Vatandaşlık durumunuzu öğrenmek için Adalet Bakanlığı aracılığıyla yapacağınız sorgulamaların neticeleri yaklaşık 3,5 ay içerisinde neticelenecektir.
- Oturma izni başvuruları 8 aya kadar sonuçlanırken, Oturum iznini aldıktan sonra 3 yıl ülkede kalması gereken kişinin vatandaşlık başvuruları 18 aya kadar sonuçlanmaktadır.
- Böylelikle başvuru yapacak olan kişinin vatandaşlığı elde etmesi için toplamda 5 ile 7 seneye ihtiyacı olacaktır.
Vize Ofisi merkezlerimizle iletişime geçtiğinizde isim denklik belgesini alma, vatandaşlığı sorgulama, oturum izni alma ve tüm bu süreçler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Yanlış bildiğiniz bilgilerden dolayı zor durumda kalmamak için sizler de danışmanlık hizmetlerini profesyonel bir şekilde alabilirsiniz.
Yatırımcılara Bulgar Vatandaşlığı
Vize, oturum ve vatandaşlık konularının incelemesini en iyi şartlarda ve profesyonelce gerçekleştirmekte olan ekiplerimiz sayesinde tüm detayları elde edebilirsiniz. Oturum iznini alma konusunda uzmanlığını sergilemekte olan ekiplerimiz aracılığıyla hızla iletişimleri kurabilirsiniz.
- Bu sayede sizler de yatırımcılıkla Bulgar vatandaşlığı olma yöntemlerini öğrenebilirsiniz. Şirket sahibi olarak nasıl vatandaşlık şartlarına kavuşabileceğinizi merak ediyorsanız, bu konuda tüm sorularınızı yanıtlayacak olan Vize Ofisi adreslerimizden faydalanabilirsiniz.
Bulgaristan’da Şirket Kurarak Vatandaşlık Almak
Hangi amaçlarla şirketi kurmak istediğinizi belirtmeniz gerekmektedir. Ticaret Kanunu’na göre uygulamaların takip edildiğini belirtebiliriz.
- Bu sayede sizlerde şirketlerinizle ilgili amaçları ve hedefleri belirten şirket tüzüğünü belirlemediğiniz takdirde işlemleriniz olumlu bir şekilde sürdürülmeyecektir. Bu nedenle gerekli hassasiyeti göstermeli ve eksiklerinizi tamamlayacak olan ekiplerimizle iletişime geçmelisiniz.
Bulgaristan’da Kurulacak Şirketlerde Personel İstihdam Zorunluluğu
Bulgaristan’da kuracağınız şirketler için sigortalı bir şekilde en az 10 kişiyi çalıştırmanız gerekmektedir. Başvuruların özel kişiler olarak gerçekleştirilmesi durumunda bu zorunluluk bulunmaktadır.
- Ancak tüzel kişilerin şirket kurulumu başvurularında böyle bir istihdam zorunluluğu bulunmamaktadır. Bulgaristan’da bulunma zorunluluğunuz olmadan şirketinize dair tüm işlemlerin yürütülmesi için vekaletname hazırlanmasını sağlayabilirsiniz.
- Geçmişte şirket ortaklarının ayrı ayrı değil, toplamda en az 10 kişiyi çalıştırmaları halinde oturum izni alabildiklerine dikkat çekebiliriz. Ancak 5 Aralık 2016 tarihinden itibaren kanunda yapılan bazı değişiklikler neticesinde bu madde, her şirket ortağının ayrı ayrı olmak üzere en az 10 sigortalı işçi çalıştırması halinde oturum iznini alabileceğini içermektedir.
- Bu da demektir ki, şirketinizi 5 ortaklı olarak açmanız durumunda en az 50 kişiyi istihdam etmeniz ve sigortalı çalıştırmanız gerekmektedir. Aksi halde oturum ve vatandaşlık taleplerinizin olumlu sonuçlanmayacağının altını çiziyoruz.
Bulgaristan Şirket Açma Süreleri ve Dikkat Edilmesi Gerekenler
Tüm işlemlerinizi noter huzurunda gerçekleştirmeniz gerektiğini vurguluyoruz. Şirketinizin kurulumunu tamamlamanızın ardından Yabancılar Şubesi’ne yapacağınız başvurular neticesinde geçici süreyle oturum iznini elde edebilirsiniz. 3 aylık, 6 veya 12 aylık olarak oturum iznini alarak, daha sonraki süreçlerde vatandaşlık haklarına başvuru yapmak için prosedürleri öğrenebilirsiniz.
Vize Ofisi adreslerimiz, sizler için yatırımcılardan istenecek olan evraklarla ilgili bilgilendirmeleri gerçekleştirecektir. Bunlar arasında;
- 6 ay süreyle geçerliliği devam eden pasaport,
- 2 adet biyometrik ölçülerde ve son 3 ay içerisinde çekilmiş fotoğraf,
- Bulgaristan Oturum iznini almak istediğinize dair vize başvurularında bulunan kişilerin dilekçesinin ve formunun doldurulması,
- Adliyeden alınan apostilli adli sicil kaydı,
- Tam tekmil aile bilgilerini içeren nüfus kayıt örneği,
- Yatırımcılığın yapıldığına dair bilgileri ve tarihleri içeren belgeler,
- Bulgaristan’da nerede kaldığını gösterir tapu veya kira kontratları
- Kişinin banka hesabında yer alması gereken belirli yatırımlara birlikte eklenecek olan güncel banka hesap dökümleri bulunmaktadır.
Sabıka kaydınızın temiz olması ve 5 yıl süreyle ülkede kalmanız halinde yatırımcılık şartlarının sağlayacağı avantajlardan birisi olan vatandaşlığı hak edebilirsiniz. Bu sayede bazı ülkelere seyahat etme hakkınız doğacaktır. Ülkede yaşama ve çalışma hakkınızın devam etmesi için prosedürleri aksatmadan uygulamayı sürdürmelisiniz. Vize işlemleri yaklaşık olarak 2 aylık süreçte tamamlanacaktır. Konsolosluğun tatil günleri ve yoğun olması bu sürelerin uzamasına neden olabilmektedir. Ek belge ve mülakat gibi prosedürlere gerek kalmadan, Vize Ofisi merkezlerimiz sayesinde gerçekleştireceğiniz başvuruların büyük oranda olumlu gelmesi için elimizden gelenin fazlasını yapmaktayız.
İletişim bilgilerimizden veya internet üzerinden bizlere ulaşarak, yatırımlarınız sayesinde vatandaşlığı nasıl elde edeceğinizin yanıtını hızla bulabilirsiniz. AB ülkelerinde serbest dolaşım hakkını elde etmek ve sınırsız süreyle ülkede yaşayabilmek için hangi koşulları yerine getirmeniz gerektiğinin yanıtını sizinle paylaşmaktayız
14 Yaş Altı Bulgaristan Doğumlular İçin
Bulgaristan vatandaşlık şartlarına uygun olup olmadığınıza dair gerekli tespitlerin gerçekleştirilmesi için başvuru sahiplerine ait isim denklik belgesi ve tam vukuatlı nüfus kayıt örneği belgelerinin elde edilmesi gerekmektedir. Vize Ofisi merkezlerimizi bu belgelerle ziyaret etmeniz halinde tüm sorularınıza en hızlı yanıtları aktarmaktayız.
- Danışmanlık hizmetlerimizden ofislerimizin açık olduğu tarih ve saatlerde faydalanabilir, randevu işlemlerinizi online olarak ya da telefonlar üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.
- Bu sayede sizler de profesyonel olarak hizmet veren ve belirli donanıma sahip olan ekiplerimiz sayesinde konsolosluk işlemlerinizi sorunsuz bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Gerektiğinde Vize Ofisi merkezlerimize vereceğiniz vekaletler sayesinde tüm işlemlerinizin hızlı bir şekilde tamamlanacağını görebilirsiniz.
- Bu süreçte 14 yaşının altında olan Bulgaristan doğumlu çocukların hangi şartlarda vatandaşlıkları alabileceğinin yanıtını sizlerle paylaşacağız. İstanbul’dan, Ankara’dan, Edirne veya İzmir’den hizmetlerini sürdürmekte olan ekiplerimizle iletişime geçmeniz halinde en iyi yanıtları alabilirsiniz. Güncel evraklarla ilgili bilgileri aktaracak olan ekiplerimiz, sizlere tüm desteklerini sunacaktır.
Bulgaristan Pasaport Başvuru İşlemleri Nelerdir?
Bulgaristan vatandaşlığınızı yeniden kazanmak istediğinizde, pasaportlarınızın süresini uzatma işlemlerinden faydalanmak üzere başvuruları yapacağınızda, kendiniz için veya çocuklarınıza pasaport çıkarma işlemlerinden faydalanmak istediğinizde birtakım evrakları sunmanız gerekecektir.
- Bu evraklar arasında ilk etapta Zayavlenie formu yer almaktadır. Pasaport başvurularında bulunmanız için gerekli olan bu evrağı temin etmek adına öncelikle randevu alabilir ve ardından evrağı doldurarak sunmak üzere yeniden bir randevu ile işlemlerinizi sürdürebilirsiniz.
Bulgaristan Pasaportuna Sahip Olabilmek İçin Evraklar
- Zayavlenie başvuru formunun eksiksiz bir şekilde hazırlanması,
- Yeni tarihli doğum belgesinin alınması ve onaylatılması,
- Ebeveynlere ait kimlik kartı ve pasaport fotokopilerinin ibrazı,
- Türkiye Vatandaşı olan ebeveynlere ait kimlik fotokopileri,
- Pasaportlara sahip olabilmeniz için güncel bir şekilde ödeyeceğiniz harç ücretleri şeklindedir.
Tüm bu hususlarda yardıma ihtiyaç duyduğunuzda temsilcilerimizi arayabilirsiniz. Sizlere zayevlenie formuna sahip olmanız ve doldurduktan sonra ibraz etmeniz hususlarında yardımcı olacak ekiplerimiz aracılığıyla pasaportlarınızı güvenilir bir şekilde elde edebileceksiniz.
Pasaportunuzu kimin teslim almasını istediğinize dair başvurular esnasında gerekli bildirimleri yapmanız gerekecektir. Bu sayede sizler de oturum izni ve vatandaşlık için gerekli olan pasaport işlemlerine dair tüm bilgileri güncel bir şekilde Vize Ofisi adreslerimiz aracılığıyla elde edebileceksiniz.
14 Yaş Altında Çocukların Bulgaristan Vatandaşlığı
14 yaşının altında olan kişilerin pasaport çıkarma ve vatandaşlık hakkı ile ilgili başvurularında ebeveynlerinin adım atması gerekmektedir. Yasalara göre 14 yaşın altında olan kişiler için birinci dereceden akrabaların Bulgaristan vatandaşı olmasına dikkat edilmektedir.
Ancak yaşanan göçlerle Türkiye Vatandaşlığına geçen veya çeşitli sebeplerle Türkiye’de yaşamını sürdürmekte olan kişilerin durumları gerekli çerçevelerde değerlendirilecektir.
- Göç sebebiyle Türkiye’de doğumun gerçekleşmesi halinde, evlilik yoluyla Bulgaristan vatandaşlığını kazanma durumlarında ya da aileden bir kişinin Bulgaristan vatandaşı olması durumlarında 14 yaş altındaki çocukların başvurularının aile bireyleri tarafından yapılması istenmektedir.
- Ebeveynlerin yetkili kurumlardan alacakları muvafakatname belgesi sayesinde işlemlerin başlatılabileceğine dikkat çekiyoruz. Doldurulması gereken zayavlenie formu sayesinde ebeveynlerin gerekli adımları hızla atmalarına olanak verilmektedir.
- Tüm evrakların eksiksiz şekilde hazırlanması ve gereken tarihlerde kurumlara sunulmasında Vize Ofisi olarak adımları hızla atıyoruz. Sizler de bu tür şartları yerine getirdiğinizden emin olabilmek için tüm destekleri bizlerden alabilirsiniz.
- Evraklarınızda herhangi bir hatanın ve eksiğin olmadığından emin bir şekilde hareket etmenizin işlemlerinizi daha kısa sürede sonuçlandıracağını göz ardı etmemelisiniz.
- Randevu işlemlerinde ve evrakların ibrazında gerekli titizliği göstermekte olan ekiplerimizden faydalanabilirsiniz. Bu sayede 14 yaşın altında çocukların Bulgaristan vatandaşlığı almalarına yönelik tüm prosedürlere hakim olabileceksiniz.
Bulgaristan Pasaportu Yenileme Hakkında Bilgi
Ofislerimizi arayarak Bulgaristan vatandaşlığı, oturum izni, vize alma şartları ve pasaport işlemleri ile ilgili tüm bilgileri elde edebilirsiniz. İlk olarak nereden başlamanız gerektiğinin yanıtını alabilmek için uzmanlığını aktaracak olan ekiplerimizden faydalanabilirsiniz.
- Hangi aşamalarda şahsen başvurmanızın zorunlu olduğunu, hangi başvurularınızda ise vereceğiniz vekaletnameler sayesinde Vize Ofisi olarak tüm işlemlerinizi çözüme kavuşturabileceğimizi sizlerle paylaşmaktayız. Bu sayede Bulgaristan Pasaportunu yenilemek için gerekli adımları hızla atabileceksiniz.
- Vatandaşlık işlemlerinde, pasaport çıkarma veya yenileme hizmetlerinde, Liçna karta sahip olma aşamalarında şartlarınızın değerlendirilmesi için harekete geçiyoruz.
- 1989 yılında göç eden kişilerden birisi olarak vatandaşlığınızın kazandırılmasında başvurularınızı şahsen yapmanız gerektiğini unutmamalısınız. Bu durumda öncelikle randevularınızı almalı ve Zayavlenie adı verilen formu tamamlamalısınız.
- Vize Ofisi merkezlerimiz sizler için mail adreslerinize tüm evrakların güncel listesini gönderecektir. Randevularınızın tarih ve saatine ilişkin bilgilerin mail üzerinden gönderilmesi sayesinde işlemlerinizin büyük bir kısmını online olarak tamamlamanıza olanak verilecektir.
- Temsilcilerimizle iletişime geçmeniz halinde alacağınız vekalet belgesi sayesinde uzman kadromuzun sizin için tüm işlemleri eksiksiz ve hatasız bir şekilde tamamlayabileceğini görmüş olacaksınız.
Bulgaristan Vatandaşlık Başvurusu Evrakları
- Zayavlenie adı verilen evrağın eksiksiz doldurulması,
- Bulgaristan’da hangi şehirde doğduğunuza dair Nüfus Müdürlüğünden onaylı belgelerin alınması,
- Sabit bir adresinizin olması ve bunun ibrazı,
- Vatandaşlık işlemleriniz için sizlere şahit edecek bir Bulgar vatandaşının yanınızda olması ve birinci dereceden akrabalarınızdan birisi olarak bulunması,
- 2 adet güncel tarihlerde ve biyometrik özelliklerde fotoğrafın ibrazı
- Son olarak pasaport harç ücretlerinin ödenmesi gerekmektedir.
Vize Ofisi adreslerimizi ziyaret ederek doldurmanız gereken Zayavlenie formu hakkında gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz. Bu sayede işlemlerinizi zorlanmadan ve belirlenecek süreler içerisinde tamamlayabileceğinize değiniyoruz. Yukarıdaki şartları tamamlamanız halinde başvurularınızı gerçekleştirebilir ve belgelerin ibrazı için yetkili kurumla iletişime geçebilirsiniz.
- Özellikle 18 yaş altında ve 14 yaş altı çocuklarda şahitliği aileden bir bireyin yapmasına önem verilmektedir. Ayrıca ebeveynlerin yasal olarak sorumlu oldukları bu gibi durumlarda, her aşamada eşlik etmelerine önem verilecektir. Bu nedenle tüm bu süreçleri sağlıklı bir şekilde atlatmak isteyenlerin aile bireyleri ile hareket etmeleri gerekecektir.
- İmza yetkisi olan kişilerin ve ebeveynlerin imzalaması gereken belgelerin ibrazı esnasında parmak izi işlemleri gerçekleştirilmektedir.
- Vize Ofisi danışmanlarımız, hangi aşamalarda nelere dikkat etmeniz gerektiğinin yanıtını profesyonelce verecektir.
- Eksiksiz bir şekilde doldurmanız gereken evraklardaki bilgilerin tutarsızlık içermemesine önem verilmektedir. Kişisel bilgilerinizde ve kimlik bilgilerinizde herhangi bir yanlışın ve hatanın olmaması durumunda yanıtların kısa sürede olumlu gelmesi beklenmektedir.
- İşlemlerinizi kısa sürede tamamlayabilmeniz için yanınızda mutlaka bir şahidin olmasına özen göstermelisiniz. Vatandaşlık başvurularınızın sorunsuz bir şekilde tamamlanması için sizleri her aşamada memnun edecek hizmetlerimizle buluşturuyoruz. Pasaportlara ve Liçna karta sahip olmaya yönelik taleplerinizde yaklaşık olarak 2 ay ile 3 ay arasında sonuçları alabileceğinizi aktarıyoruz.
Bulgaristan Pasaport Yenileme Evrakları 2023
Pasaportunuzu yenilemek istediğinizde bazı evrakları tamamlamanız gerekmektedir.
- Eski pasaportunuzu ve Liçna kartınızın fotokopisini ibraz etmeniz,
- 1 adet biyometrik ölçülerde ve güncel tarihli fotoğrafınızı eklemeniz,
- Zayavlenie adı verilen başvuru formunu doldurmanız,
- Yaşa göre ve bitiş süresi baz alınarak tespit edilecek bazı cezalarla birlikte toplanda ne kadar harç bedelini yatıracağınızı bilmeniz ve bu işlemleri gerçekleştirmeniz gerekir.
Tüm bu aşamaların tamamlanmasının ardından Bulgaristan’da vatandaşlık, oturum izni, çalışma izni veya çeşitli vize taleplerinin gerçekleşmesine ve herhangi bir problemin ortaya çıkmamasına olanak verilmektedir.
Gerekli adımları atarken sizleri asla yalnız bırakmayacak olan Vize Ofisi adreslerimizden destekleri hızla alabilirsiniz
Bulgaristan İsim Denklik Belgesi Hakkında
Türk vatandaşlığının kazanılmasının ardından, Bulgaristan’dan göç eden kişilerin, Türkiye’de yeni isim ve soy isim seçmelerinin ardından, Bulgaristan’da kayıtlı isim ve soy isim bilgilerinin sorgulanması işlemleri için İsim Denklik Belgesi elde edilmelidir.
- Sizlere Vize Ofisi olarak bu belgenin nasıl temin edileceğini ve neler kazandıracağını aktaracağız. Bu sayede başvurularınız esnasında elinizde bulunması gereken bu evrak sayesinde vatandaşlık ve oturum gibi işlemleri nasıl sürdüreceğinizi açıklayacağız.
- Bulgaristan vatandaşlık işlemlerinizin başlatılması için ihtiyaç duyacağınız Bulgaristan İsim Denklik belgesini alabilmek için bağlı olduğunuz ilçe Nüfus Müdürlüklerine başvurmanız gerekmektedir.
- Böylelikle talepte bulunacağınız belgede yer alacak olan bilgilerin neler olduğunu merak ediyor olabilirsiniz. Türkiye’de vatandaşlık hakkını elde etmeden önce isim ve soy isminizin nüfus kayıtlarda yer alıp almadığına ilişkin bilgilere yer verilecektir.
- Bu sayede düzenlenecek olan İsim Denklik belgesi ile göçlerin ardından Türkiye’de yaşamını sürdüren kişilerin yeniden vatandaşlık haklarını elde edip etmeyeceklerine karar verilecektir.
- Bazı durumlarda İsim Denklik belgesini elde edemiyorsanız, neler yapmanız gerektiğini sizler için açıklamaktayız.
- Nüfus Müdürlüklerinde belgelerinizin hazırlanması için gerekli dayanakların ve kayıtların mevcut olmaması sorunuyla karşılaşılabilir.
Bazı belgelerin ve bilgilerin eksik olması halinde bu belgenin çıkarılmaması sorunuyla karşılaşıyorsanız, yapmanız gereken işlemleri sizlerle paylaşıyoruz.
- Türk Vatandaşlığı ile birlikte Bulgar vatandaşlığına da sahip olmanız durumunda, Nüfus Müdürlüklerine yapacağınız başvurularda belgelerin düzenlenmesini talep edebilirsiniz. Ancak yanınızda Bulgaristan pasaportunuzun Türkçe diline çevrisinin yapıldığını gösterir noter onaylı belgelerin yer alması gerekmektedir. Bu başvurularınız esnasında nüfus kayıtlarıyla ilgili yapılacak incelemeler neticesinde yabancı ülkeye ait vatandaşlığınıza yönelik bir bilgiye rastlanmaması, belgenin düzenlenememesine neden olacaktır. Bu sebepten dolay ilk etapta yabancı ülkede vatandaşlığınızın olduğunu beyan etmelisiniz. Daha sonra İsim denklik belgesi alabilmek için gerekli talepleri oluşturabilirsiniz.
- Bulgaristan’da vatandaşlığınızın olduğuna dair bilgileri ibraz ederek, İsim Denklik belgesini almak üzere başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz. Ancak öncelikle Bulgaristan’dan temin edeceğinize doğum kayıt örneğine ilişkin belgelerin elinizde bulunması gerekmektedir. Bulgaristan’dan tercümeli ve onaylı bir şekilde Türkiye’de hizmet veren konsolosluklara ulaştırılacak olan belgelerin onaylatılması ve Nüfus Müdürlüklerine ulaştırılması gerekmektedir. Bu sayede İsim Denklik Belgeleri ile ilgili onayların alınmasına olanak verilecektir.
Eski yıllarda yaşanan göçlerde kişilere ve ebeveynlerine İsim Denklik belgesi düzenlenemiyor ise hangi yolu izlemeleri gerektiğini açıklamaktayız.
İlk etapta Bulgaristan’da doğum kayıt örneklerinin alınması ve tercümeli bir şekilde nüfus müdürlüklerine ibrazı gerekmektedir. Bu şartların sağlanması halinde kişilere isim denklik belgesi hazırlanabilecektir.
- Sizler de bu yöndeki tüm sorularınıza yanıt bulabilmek için Vize Ofisi adreslerimizle iletişime geçebilirsiniz. İsim Denklik belgesi almak istediğinize dair tüm talepleri değerlendirecek olan kurum Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne intikal ettirilir.
- Genel Müdürlüğü olacaktır. Ancak kişilerin dosyalarında geçmişte kullandıkları isim ve soy isimlere dair mutlaka kanıtlayıcı belgelerin yer alması gerekmektedir. Aksi halde bu belgelerin düzenlenmesi söz konusu olmayacaktır.
- Profesyonel hizmetleri sunmakta olan adreslerimiz sayesinde vatandaşlık işlemlerinizi geciktirmek ve aksatmak zorunda kalmamanız için titizlikle tüm işlemleri gerçekleştirmekteyiz.
- Sizler de doğrudan Nüfus Müdürlükleri aracılığıyla bilgileri talep edebilir veya öncesinde hangi adımları atmanız gerektiğinin yanıtını bizlerden alabilirsiniz.
- Vatandaşlık işlemlerinizin her aşamasında sizlerle birlikte adım atan ekiplerimizin sağlayacağı pratiklik sayesinde kısa sürede işlemlerinizi tamamlayabileceksiniz.
- Herhangi bir eksikliğin ve hatanın yer almaması adına sizlerle birlikte hareket edecek olan danışmanlarımız sayesinde hedeflerinize daha hızlı bir şekilde ulaşmanın konforunu yaşayacaksınız.
- Bulgaristan Vatandaşlığını elde etme aşamalarında aklınıza takılan tüm soruları hemen bizlerle paylaşabilirsiniz.
Bulgaristan Online Vatandaşlık Sorgulama Formu
Bulgaristan vatandaşlığı hakkında tüm sorularınızı yöneltebileceğiniz Vize Ofisi merkezlerimiz üzerinden sizlere yardımcı oluyoruz. Merak ettiğiniz tüm soruları yöneltebileceğiniz ekiplerimiz sayesinde işlemlerinizin kısa sürede sonuçlanması için gerekli adımları atabilirsiniz.
- Uzmanlarımızın değerlendirmeleri neticesinde Bulgaristan vatandaşlığı işlemlerine nereden ve nasıl başlamanız gerektiğini öğrenebileceksiniz.
- Sizler de yoğunluktan dolayı sorularınıza hemen yanıt bulamadığınızı düşündüğünüz aşamalarda bizlerle iletişime geçebilirsiniz. Vize Ofisi merkezlerimizden sizlere yakın olan şubelerimizi arayarak, tüm bilgileri elde etmeye başlayabilirsiniz.
- Bu sayede hangi evraklarla ve ne şartlarda başvuruları gerçekleştireceğinizi güncel bir şekilde öğrenebileceksiniz. Vatandaşlık işlemlerinde gerekli olan adımlardan birisi olarak online vatandaşlık sorgulama formu hakkında sizlere gerekli tüm detayları aktarıyoruz.
- Sizler de çifte vatandaşlık hakkında, aile büyüklerinizin Bulgaristan göçmeni olup olmadığının sorgulanmasında ve en çok merak edilen konularda yanıtları alabilmek için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.
Profesyonel desteklerin adresi olan sitelerimiz sayesinde hizmet alabileceğiniz uzmanlarımızla iletişime geçebileceksiniz. Bu sayede online olarak hangi işlemleri tamamlayabileceğinizi yanıtlıyoruz. Tüm bilgileri eksiksiz bir şekilde tamamlamanız gereken sorgulama formuna ulaşabilmek için sitelerimizi ziyaret edebilirsiniz.
- Kişisel bilgilerinizi,
- İletişim adreslerinizi,
- Türkiye’de hangi ilde veya ilçede kaldığınızı,
- Bulgar göçmeni olan yakınınızla bağınızı,
- Halen hayatta olup olmadığını,
- Yaşıyor olması halinde bulunduğu yaşı,
- Kimlik bilgilerini ve göç tarihini,
- Bulgaristan’da kullandığı ismi ve doğduğu yeri,
- Göçün yaşanmasından önce kalınan yerleri,
- Göç eden kişinin ailesine ilişkin bilgileri,
- Bulgaristan’dan kalan herhangi bir belgenin görselini,
- Tam tekmil aile bilgilerini içeren nüfus kayıt örneğini ekleyebileceğiniz sistemlerimiz sayesinde online olarak sorgulama hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.
Ayrıca formdaki tüm bilgileri girdikten sonra Kişisel Verileri Koruma Kanunu ile ilgili alanı okuduktan sonra işaretlemeniz ve “GÖNDER” butonuna tıklamanız gerekmektedir.
- Tıpkı diğer evraklarda olduğu gibi bilgilerinizin gerçeği yansıtması gerekmektedir. Hatalı veya eksik bilgileri vermeniz halinde sonuçların olumsuz olabileceğini göz ardı etmemelisiniz. Bu nedenle olabildiğince fazla bilgi girişini gerçekleştirmelisiniz.
- Bulgaristan vatandaşlığı ve sorgulama işlemlerinde sizleri nelerin beklediğinin yanıtını alabilmek ve vatandaşlık hakkındaki sorularınıza karşılık bulabilmek için ofislerimizle iletişime geçebilirsiniz.
- Türkiye’nin dört bir yanından bizlere ulaşarak taleplerini ileten vatandaşlarımızın yardımına koşmaktayız. Bulgaristan göçleri sonrasında vatandaşlık hakkını kaybeden kişilerin, yeniden bu haklarına kavuşmalarındaki tüm prosedürleri aktarıyoruz.
- Vatandaşlık sorgulama işlemleri sayesine, bu sorularınızın yanıtlarını alabilir ve işlemlere hemen başlayabilirsiniz. Danışmanlık hattımız aracılığıyla sormak istediğiniz soruları hızlı bir biçimde yöneltebilirsiniz.
- İzmir, Ankara, İstanbul ve Edirne illerimizde bulunan danışmanlık hatlarımıza hızla ulaşarak sorularınızın yanıtlarını akıcı ve doğru biçimde alabilirsiniz.
- Ancak sizlere aktaracağımız tüm bilgileri ve güncel evrak listesini ilgili kurumlardan teyit etmeyi ihmal etmemelisiniz. Kurumların talep edeceği özelliklerde ve ilgili dillere çevirilerinin tamamlanması halinde kabul görecek olan formlarla ilgili en ince ayrıntısına kadar incelenecek olan taleplerinizde öncelikle bizlerle iletişime geçebilirsiniz.
Bu sayede çözüm odaklı olarak hizmet verecek olan ekiplerimiz, işlerinizi çok daha kolay bir hale getirecektir. Vize başvurularınızda ve vatandaşlık işlemlerinizde tüm prosedürleri bu sayede hızla öğrenebilirsiniz.
Bulgaristan Vatandaşlık Durumunu Sorgulama Formu
Üzerine düşen vazifeleri layıkıyla yerine getiren Vize Ofisi merkezlerimiz, sizleri büyük zahmetlerden kurtaracaktır.
- Her ne kadar gözünüzde büyütseniz de, sizin için pek çok aşamada harekete geçecek olan ekiplerimizin büyük kolaylıkları sağlayacağını görebileceksiniz.
- Bulgar diline çevrilecek olan evraklarınızın onaylı ve apostilli şekilde sunulmasında gerekli uyarıları gerçekleştiriyoruz.
- Sizler de vatandaşlık taleplerinizin kabul göreceği şekilde başvurularınızı gerçekleştirmek istediğinizde öncelikle bizleri arayabilirsiniz. Böylelikle aklınızdaki tüm soru işaretlerinin giderileceğini vurguluyoruz.
Bulgaristan Pasaport Yenileme 2023
Güncel pasaport harç bedellerini dikkate alarak başvuruda bulunmak gerekir. Bu anlamda Bulgaristan pasaportu için Leva tutarına yer verilir. 16 – 18 yaş için 26, 18 – 58 yaş için de 36 Leva şeklinde yaş aralıklarına netlik kazandırılır.
Bulgaristan Pasaport Yenileme Randevu
Elektronik olarak hem vize hem de pasaport başvurularına yer verilir. Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı web sitesi üzerinden pasaport işlemlerine geçilebilir. Bunun üzerine e- randevu sisteminden yenileme talebinizi iletmeniz kolay hale gelir.
Bulgaristan’da Pasaport Ücretleri 2023
TL olarak da pasaport ücretlerini ele alabilir ve başvurulara geçebilirsiniz. Şöyle ki 14 yaşına kadar olan ilk pasaporta ilişkin 131 TL tutarına yer verilir. 14 – 58 yaş aralığı için de bu tutar 209 TL şeklinde belirtilir ve yaş sınırları üzerinden ödemenin yapılması beklenir.
Bulgaristan Pasaport Yenileme Fiyatları
Bulgaristan Konsolosluğu üzerinden alınan randevular neticesinde pasaport uzatma işlemlerine geçilebilir. Bunun için vatandaşların talep edilen belgeleri hazırlamaları ve de güncel tarifelere göre ödemelerini yapmaları beklenir.
Bulgaristan Pasaport Yenileme Ücreti 2023
İlk pasaport 131, devamında gelenler için de 209 TL’den başlayan tarifelere yer verilir. Her bir fiyat yenileme sırasında da yaş aralıklarına bağlı olarak netlik kazanır. Vatandaşların yenileme için belirtilen fiyatı ibraz etmesi ve belgelerini paylaşması beklenir.
Bulgaristan Pasaport Yenileme 2023 Fiyatları
130 TL’nin üzerinde olacak şekilde pasaport tarifelerine yer verilir. Fiyatlar pasaport türüne ve de vatandaşların yaşlarına bağlı olarak ele alınır. Aynı zamanda pasaport süresi de fiyatların değişmesine etki eder.
Bulgaristan Pasaportu Ne Zaman Çıkar?
İlk başvurular ve yenileme için birkaç iş gününe yer verilir. Başvuru sırasındaki yoğunluk ve belgelere karşı 3 – 5 iş günü içerisinde sonuç alınabilir.
Pasavan Ücreti 2023
Pasavan ülke giriş çıkışlarında komşu ülkelerin birbirlerine sağladıkları kolaylıklar arasında yer almaktadır. Bu aşamada giriş çıkış sürecinde uzun vize detayları ile uğraşmanıza gerek kalmadan Pasavan kullanarak ülkelere erişim adımını tamamlayabilirsiniz.
Pasavan Ücreti 2023 Ne Kadar?
Bulgaristan’dan Pasavan almak isteyen kişilerin ödemesi gereken tutar 80 Euro olarak belirlenmiştir. Ödeme adımının gerçekleştirilmesinin sonrasında sürece dair onay almayı da ihmal etmemelisiniz.
Pasavan Ücreti 2020 Senesinde Değişti Mi?
Pasavan ücreti 80 Euro olarak geçerliliğini sürdürmektedir. Başvuru adımlarında aynı vize alanında olduğu gibi ret yanıtı almanız durumunda ödemiş olduğunuz tutarın tarafınıza iade edilmesine imkan tanınmayacaktır.
Bulgaristan Pasavan Ücreti Ne Kadar?
80 Euro olan ücret ödeme adımının akabinde Pasavan başvurunuz anında dikkate alınacaktır. Genellikle koşulların sağlanması durumunda onay verilmektedir. Komşu ülkelere seyahat etmek bu sistem ile çok daha kolay bir hal almaktadır.
Pasavan Randevu Nasıl Alınır?
Pandemi sebebi ile hem Pasavan hem de vize başvuru adımlarının tamamlanması sırasında randevulu bir biçimde işlemlerin tamamlanması gerekmektedir. Randevu alma adımlarının akabinde sorunsuz bir erişim adımının gerçekleştirilmesi için hem telefon ile hem de online şekilde randevu talep etmenize imkan tanınmaktadır.
Pasavan Nedir?
Komşu ülkelerin vatandaşların giriş çıkış adımlarında çok daha kolay şekilde resmi adımları tamamlamasını mümkün kılan bir sistem olarak da tanımlanmaktadır. Bu şekilde vaize yenileme adımları ya da başvuru prosedürleri ile uğraşmadan anında giriş çıkış adımlarını tamamlayabilirsiniz.
Bulgaristan Liçna Kart Ücreti 2023 Ne Kadar?
Liçna kart kişilerin oturum kartı olarak da tanımlanmaktadır. Bu oturum kartı aracılığı ile kişilerin ülke giriş çıkışlarında detaylı güvenlik denetimlerine tabi tutulmadan işlemlerini tamamlamamsı mümkün kılınır.
Pasavan Kimlere Verilir?
Komşu ülke vatandaşlarının alabileceği bir giriş kartı olarak da tanımlanabilmektedir.
Bulgaristan Vatandaşlık Almak Ne Kadar Sürer?
Bulgaristan vatandaşlık alma işlemleri, Bulgaristan konsolosluğunun tarafınızdan istediği evraklar da herhangi bir eksiklik olmadığı takdirde 2 hafta içerisinde tamamlanır.
Bulgaristan Vatandaşlık Başvurusu Nereye Yapılır?
Bulgaristan vatandaşlık başvurusu için Bulgaristan Konsolosluğu, Bulgaristan Büyükelçiliği ya da göç idaresine başvuru yapılabilir.
Bulgaristan Vatandaşlığını Kimler Alabilir?
Bulgaristan vatandaşlığını, Bulgaristan’da uzun süreli olarak ikametgâh etmek isteyen kişiler alabilir. Bu durum evlilik, ziyaret ve belirli amaçlar doğrultusunda da farklılık gözetir.
Merhaba Annem Anneannem Dedem Babaannem Dedem her iki Dedemin Anneleri Bulgaristan doğumlu olarak soyagacinda var.Annemin isim Denklik belgesini aldım.Apostil ettim.Tam vukuatlı iki nüfus kayıt örneğini de apostile yaptırdım.Savciliktan adlî sicil kaydını da apostile ettim.Biometrik fotoğraflarım da hazır, Pasaportta tamam yeni 10yillik.Baska ne gerekiyor acaba bana bilgi verirseniz sevinirim.Ayrica bu pasavan karta nasıl başvurulur ve bundan sonra ne gibi bir yol uygulamalıyız.Simdiden teşekkürler.